Απάντηση σε ερώτηση και Αλέκου Αυλωνίτη για την αναβολή των επιμελητηριακών εκλογών

Απάντηση σε ερώτηση και Αλέκου Αυλωνίτη για την αναβολή των επιμελητηριακών εκλογώνΑπαράδεκτη θεσμικά και εκτός πάσης λογικής, η απάντηση του ΓΓ Εμπορίου κ. Αναγνωστόπουλου στην ερώτηση που είχαμε καταθέσει 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., με πρωτοβουλία του Ν. Παππά, για την αναβολή των επιμελητηριακών εκλογών, η οποία υποκρύπτει προσπάθεια ελέγχου των Επιμελητηρίων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και με τη βούλα πλέον αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι ικανή για όλα, δεν ενδιαφέρεται για την δημοκρατική λειτουργία και καταλύει την αυτοτέλεια του επιμελητηριακού θεσμού.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος ούτε λίγο ούτε πολύ προσπαθεί να μας πείσει ότι η μετάθεση της εκλογικής διαδικασίας κρίθηκε απαραίτητη γιατί «η αρχική ημερομηνία είχε μικρή χρονικά απόσταση από τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» και ως εκ τούτου θα υπήρχε επηρεασμός.

Εξαιρετική λογική! Βάσει αυτής θα έπρεπε να μεταθέσουμε χρονικά και τις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση, αφού μεσολάβησε μικρό χρονικό διάστημα από τις εθνικές εκλογές και ενδεχομένως να υπάρξει επηρεασμός. Γιατί όχι και τις Ευρωεκλογές;
Η μετάθεση κατά έναν ολόκληρο χρόνο των εκλογών στα Επιμελητήρια, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από το δημοκρατικό κόσμο των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών και είναι πλέον ευρύτατα γνωστές οι γενικευμένες αντιδράσεις από όλα τα Επιμελητήρια. Ο καθείς ας βγάλει τα συμπεράσματά του για τον τρόπο που χειρίζεται η Κυβέρνηση Μητσοτάκη θεσμούς και αιρετούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *