Επιτόπιες αυτοψίες στα κτήρια των περιοχών του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας που επλήγησαν από την πυρκαγιά.

Με ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζονται οι διαδικασίες για την ανακούφιση των κατοίκων που διαμένουν στις περιοχές που επλήγησαν πό την πυρκαγιά της 23-7-2023 ιδιαίτερα στις Κοινότητες Λουτσών και Περίθειας της Δημοτικής Ενότητας Θιναλίου του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας.

Πολιτεία και Τοπική Αυτοδιοίκηση συμπράττουν για να ακολουθηθούν οι διαδικασίες για την χορήγηση αποζημιώσεων όσων έχουν πληγεί.

Σήμερα Τετάρτη 2 Αυγούστου ήρθε από την Πάτρα πολυμελές κλιμάκιο μηχανικών της Γενικής Δ/νσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων φυσικών καταστροφών (Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ), της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και κρατικής Αρωγής του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Έχει προηγηθεί το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ που συνεχίζει να δέχεται αιτήσεις ζημιών στο πάγιο ( γεωργικά κτίσματα, ελαιόδιχτα συλλογής, αρδευτικά μηχανήματα, περιφράξεις κ.λ.π ),στο ζωικό και φυτικό κεφάλαιο, στο Δημαρχείο στην Αχαράβη.

Το κλιμάκιο των μηχανικών, με τους μηχανικούς της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας παρουσία του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας Γιώργου Μαχειμάρη προχώρησαν σε σύσκεψη για τον σχεδιασμό της διαδικασίας ελέγχων που στόχο έχει τη χορήγηση αποζημιώσεων σε όλους τους δικαιούχους. Αύριο Πέμπτη 3 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η επιτόπια αυτοψία και η φωτογραφική απεικόνιση που στοχεύει κυρίως για να:

· Εντοπιστούν τα επικίνδυνα κτήρια.

· Εκτιμηθεί αν τα κτήρια παρουσιάζουν βλάβες, οι οποίες τα καθιστούν ακατάλληλα για χρήση

· Διαπιστωθεί η έκταση των βλαβών από την πυρκαγιά, ώστε να οριοθετηθεί η πληγείσα περιοχή.

Μετά την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας αναμένουμε και την κοινή υπουργική απόφαση από μέρα σε μέρα η οποία θα σηματοδοτήσει και την έναρξη της πρώτης φάσης ενεργειών – διαδικασιών για έκδοση αδειών μικρής κλίμακας , μελετών κ.λ.π.

Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας συνεχίζει τις ενέργειες προς το Υπουργείο Οικονομικών για ευεργετικές αποφάσεις τόσο για τους πληγέντες δημότες όσο και για τις επιχειρήσεις ( φορολογικές ελαφρύνσεις, ΕΝΦΙΑ κ.λ.π.) , ενώ θα ενημερώνει για τα επόμενα στάδια ( φάσεις) που πρέπει να ακολουθήσουν οι δημότες για την χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την επισκευή των κτιρίων τους, αλλά και ο,τι άλλο σχετίζεται με τα ως ανω.

Παρακαλούμε τους δημότες να επικοινωνούν για όποια πληροφορία ή διευκρίνιση σε σχέση με τα παραπάνω με το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας και στα τηλέφωνα: 26633 60427 ,κιν. 6944547604 Κορμαρής Χρήστος Αναπληρωτής προϊστάμενος Δ/νσης Τεχνικών υπηρεσιών Δήμου Βόρειας Κέρκυρας και 26630 64268 , κιν.6974008747 Βάρελης Γεράσιμος ειδικός σύμβουλος Δημάρχου. Γραμματεία Δημάρχου 26633 60155.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *