Μ-Λ Κ.Κ.Ε: Ανοχύρωτη χώρα

Το περίφημο επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη έδωσε τις τελευταίες παραστάσεις του στη Ρόδο, Κέρκυρα, Εύβοια, Λουτράκι, Αττική, Κάρπαθο και έπεται συνέχεια. Η φωτιά καίει τη βαριά βιομηχανία, τον τουρισμό και οι ξένοι επισκέπτες αντί για θάλασσα βρήκαν κόλαση πυρός. Η χώρα αγόρασε αεροπλάνα Ραφάλ και F-35 αλλά άφησε την κοινωνία στο έλεος των φυσικών καταστροφών:

-τα απαρχαιωμένα καναντέρ πέφτουν και χάνονται ανθρώπινες ζωές

-οι πυροσβέστες λείπουν κατά 4.500

-για την πρόληψη διατίθεται μόνο το 16% των πόρων για τις πυρκαγιές και το 84% για την καταστολή τους

-η σύγχρονη δασοπυρόσβεση στηρίζεται σε νόμους του 1980

-οι καθαρισμοί και οι αντιπυρικές ζώνες σε Αττικοβοιωτία δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα

-όλες οι εκθέσεις (ΟΗΕ, κλπ) τοποθετούν τη χώρα μας στις επικίνδυνες περιοχές με τις φλόγες να έχουν καταπιεί μέχρι τώρα πάνω από 500.000 στρέμματα!!

-την ίδια ώρα η κυβέρνηση της ΝΔ υπερηφανεύεται πως έγινε “εξπέρ” στην εκκένωση οικισμών και χωρίς να ντρέπεται κάνει λόγο για “κοσμογονία” στο χώρο της δασοπυρόσβεσης.

Στο νησί μας κάηκε η βορειοανατολική πλευρά του και για πέμπτη ημέρα πάνω από τον Παντοκράτορα υψώνονται σύννεφα από τη φωτιά. Οι οικισμοί στο βουνό εκκενώθηκαν και η Παλιά Περίθεια και οι Λουτσες κάηκαν. Όλα αυτά σε ένα τοπίο που φτάνει ως τη θάλασσα. Έχουμε απόλυτο δίκιο όταν λέμε πως ο τουρισμός έχει πήλινα πόδια και χρειάζονται έργα για βασικές υποδομές. Αλλιώτικα θα είμαστε στο έλεος της φωτιάς, του χιονιά και των σεισμών και θα εναποθέτουμε τη μοίρα μας στην “κλιματική αλλαγή”. Που είναι υπαρκτή, αλλά δεν δικαιολογεί γιατί κάηκε το ΒΑ μέρος του νησιού. Οι φωτιές λοιπον είναι “πολιτικό πρόβλημα”.

Κέρκυρα. 25/7/2023

Κομ. Οργάνωση του Μ-Λ ΚΚΕ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *