Δημοτικές παρατάξεις ζητούν να γινει συζήτηση για τα κυκλοφοριακά μέτρα

ΠΡΟΣ

Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Δημήτριο Μεταλληνό

Κοιν. Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Μερόπη Σπυριδούλα Υδραίου

Κέρκυρα   25-7-2023

Κύριε Πρόεδρε,

Στις 21 Ιούλη 2023 σας ζητήσαμε  να συγκαλέσετε άμεσα κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023 και ώρα 20.30 στον συνεδριακή αίθουσα της Συνόδου Κορυφής 1994 -ιδιοκτησίας Δήμου Κερκυραίων στη  Παλαιόπολη ή Μον Ρεπό με μόνον θέμα:« Συζήτηση για το Κυκλοφοριακό της Κέρκυρας και λήψη απόφασης ακύρωσης της απόφασης της Δημάρχου κ. Υδραίου η οποία αυθαίρετα και  παράνομα χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και χωρίς εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής προς το Δημοτικό Συμβούλιο, ανακοίνωσε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επιβλαβείς για τους μόνιμους κατοίκους και τους επαγγελματίες της Πόλης μας».

Δεν το πράξατε και μας ενημερώσατε ότι θα καλέσετε κατεπείγουσα συνεδρίαση τη Πέμπτη 27 Ιουλίου  2023, με το αιτούμενο από εμάς θέμα.

Α. ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ:

Ο τίτλος του θέματος στην ημερήσια διάταξη πρέπει να αναγραφεί ως εξής :

«Συζήτηση για το Κυκλοφοριακό πρόβλημα της Κέρκυρας και λήψη απόφασης περί μη εφαρμογής της ανυπόστατης νομικά και πολιτικά απόφασης της Δημάρχου κ. Μερόπης Υδραίου».

Η ώρα έναρξη συνεδρίασης να είναι η 20.00

 

Β. ΕΙΣΗΓΗΣΗ

ΘΕΜΑ:«Συζήτηση για το Κυκλοφοριακό πρόβλημα της Κέρκυρας και λήψη απόφασης περί μη εφαρμογής της ανυπόστατης νομικά και πολιτικά απόφασης της Δημάρχου κ. Μερόπης Υδραίου».

Η Δήμαρχος κ. Υδραίου διέπραξε μεγάλη αντιδημοκρατική εκτροπή και ανεπίτρεπτο νομικό ολίσθημα  να ανακοινώσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις χωρίς να έχει προηγηθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Και ενώπιον των εμβρόνητων Κερκυραίων ανέθεσε το ρόλο της Δημάρχου σε έναν αστυνόμο να ανακοινώσει απαγορεύσεις κυκλοφοριακές ενώ αυτές είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στα θέματα δημοκρατίας δεν χωρούν εκπτώσεις  !

Σύμφωνα με το άρθρο 52  Κ.Ο.Κ. όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, «Μέτρα που αφορούν στη ρύθμιση της κυκλοφορίας, όπως στον καθορισμό των μονόδρομων, ποδηλατοδρόμων και κατευθύνσεων της κυκλοφορίας, στην προτεραιότητα οδών, στην αλλαγή της διατομής του οδοστρώματος ή της οδού, στην εγκατάσταση και λειτουργία φωτεινής σηματοδότησης, στον προσδιορισμό και τη λειτουργία των χώρων στάθμευσης οχημάτων σε κοινόχρηστους χώρους και γενικά στον καθορισμό χώρων στάθμευσης και στην επιβολή περιορισμών ή απαγορεύσεων κυκλοφορίας ή στάθμευσης, λαμβάνονται με αποφάσεις του Περιφερειακού ή Δημοτικού Συμβουλίου στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς τους,….». Συνεπώς, η εν λόγω ρύθμιση αποτελεί πράξη κανονιστικού χαρακτήρα και πρέπει να τηρηθεί ο νόμιμος τύπος, ο οποίος είναι και κανόνας δημοκρατίας, άνευ εξαιρέσεως, δηλαδή γνωμοδότηση τοπικού συμβουλίου, εισήγηση της επιτροπής ποιότητας ζωής και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σ΄ότι αφορά το χαρακτήρα του κατεπείγοντος και μη προβλέψιμου , που προσχηματικά επικαλείται η Δήμαρχος αυτό δεν ευσταθεί διότι κάθε χρόνο η πόλη της Κέρκυρας αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα.

Γιατί δεν προχώρησε σε εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο πέρυσι που ήταν μεγαλύτερο το κυκλοφοριακό πρόβλημα με τουρισμό 30% περισσότερο ;  Μήπως το κάνει εφέτος για καθαρά προεκλογικούς λόγους και μάλιστα παράνομα για να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου ;

Ας απαντήσουν: Γιατί για τέσσερα (4) ολόκληρα χρόνια η δημοτική ομάδα της κ. Υδραίου σύμπασα, πρεξαρχούσης αυτής, αρνούνταν να συζητηθεί το κυκλοφοριακό στο Δημοτικό Συμβούλιο ; Και άλλα μεγάλα και ζωτικά προβλήματα όπως πόσιμο νερό, υδρογονάνθρακες (εξορύξεις πετρελαίων) και πολλά άλλα.

Είναι θέμα , λοιπόν, οργάνωσης, έγκαιρης προετοιμασίας και σέστου, τα οποία δεν διαθέτει η  δημοτική αρχήΥδραίου  σε κανένα τομέα, όπως αποδεικνύεται από το όλο αποτέλεσμα της θητείας της. Αντιθέτως, διακατέχεται  από ένα  έντονο προεκλογικό άγχος και οι αποφάσεις υπό πίεση, είναι εκ προοιμίου αποτυχημένες.

Χρειάζεται λοιπόν πρώτα συζήτηση και μετά αποφάσεις  των αρμοδίων οργάνων , και φυσικά , στο πλαίσιο μιας μελέτης των τεχνικών  υπηρεσιών. Αυτή δεν υπάρχει αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε εκείνο το περιβόητο ΣΒΑΚ 4 χρόνια τώρα.

 

Στη χρονική στιγμή αυτή και μεσούσης της τουριστικής περιόδου η λήψη μέτρων κυκλοφοριακής ανακούφισης πρέπει να αποσκοπούν στην ανακούφιση όλου του πληθυσμού που χρησιμοποιεί το ιστορικό κέντρο και στην ανεμπόδιστη ροή του εμπορίου και της κίνησης όλων των μαγαζιών και όλων των επαγγελματιών και υπηρεσιών. Και αυτό δεν μπορεί να είναι άλλο, από τη σύνδεση των σημείων στάθμευσης (νέο λιμάνι και ΕΑΚ , αν το είπαν σωστά) με το κέντρο με λεωφορεία μικρού μεγέθους , με πυκνά δρομολόγια , ώστε να διευκολυνθούν όλοι οι επιθυμούντες να εισέλθουν στο ιστορικό κέντρο αλλά και όλοι όσοι κάτοικοι της Πόλης μας θα υποχρεωθούν να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους  έξω από τη Πόλη .

Στα θέματα δημοκρατίας δεν χωρούν εκπτώσεις  !

 

ΟΙ   ΚΑΛΟΥΣΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

 

Κέρκυρα Να ζείς                          Πρώτα η Κέρκυρα                         Κερκυραική Αναγέννηση  

Επ. Γιάννης Τρεπεκλής,        Επικεφ  Γιώργος Καλούδης         Επ.     Χρύσανθος    Σαρλής»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *