Στην Κέρκυρα η εκδήλωση «Ατζέντα 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη»

Μεγάλη η συμμετοχή νέων στην εκδήλωση έναρξης στην Ιόνιο Βουλή
Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή νέων ανθρώπων ξεκίνησε σήμερα η εκδήλωση με αντικείμενο την «Ατζέντα 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» για την τοπική αυτοδιοίκηση η οποία φιλοξενήθηκε από τον κεντρικό Δήμο στο κτίριο της Ιονίου Βουλής με επίκεντρο την απασχόληση, την εκπαίδευση, και τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ.
Της εκδήλωσης, η οποία φέρει τον διακριτικό τίτλο «Local Change for Global Impact Summit 2023», προηγήθηκε συνέντευξη τύπου στην οποία εκτός της Δημάρχου Μ. Υδραίου από πλευράς Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, οι εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών Ideagen, ALLILONnet και Athens – American Community Schools of Athens, αναφέρθηκαν στις δράσεις και στους στόχους της σύμπραξης στον τομέα της Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αγγλική γλώσσα, και στο πλαίσιο των συνδιοργανωτών και των δικτύων τους, παρουσιάζεται σε όλο τον κόσμο με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο για την προβολή του νησιού μας όσο και για την παροχή στους νέους, της δυνατότητας να λάβουν συσσωρευμένες πληροφορίες από κορυφαίους στο είδος συμβούλους. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο η ALLILONnet αριθμεί περισσότερα από 8.000 μέλη σε 70 χώρες.
Από την πλευρά του Δήμου, η Δήμαρχος στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στην πλούσια ιστορική, αρχιτεκτονική και πολιτισμική κληρονομιά του νησιού μας και χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα θετική την ανταπόκριση στην πρόταση να πραγματοποιείται ανά διετία στο νησί μας η ημερίδα αυτή. Επίσης, στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης τόνισε τον σημαντικό ρόλο τον οποίο διαδραματίζουν οι τοπικές αυτοδιοικήσεις κάνοντας ειδική αναφορά στα έργα τα οποία έχει υλοποιήσει ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Από την πλευρά της Αντιδημαρχίας Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, η Παναγιώτα Τζάνε και ο επιστημονικός συνεργάτης Βίκτωρας Δημουλής ανέδειξαν παραδείγματα καλής πρακτικής και έργων σε τοπικό επίπεδο στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης.
Η ημερίδα έδωσε τη δυνατότητα συμμετοχής σε διαδικτυακό Speed Mentoring (Γρήγορη Συμβουλευτική) που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με τις παρακάτω θεματικές:
1. Απασχόληση και καριέρες σε ΕΕ, ΥΠΕΞ και ΝΑΤΟ
2. Απασχόληση και καριέρες στον ΟΗΕ και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς
3. Ευκαιρίες εργασίας στην πράσινη οικονομία και την ενεργειακή μετάβαση:
4. Ψηφιακός Μετασχηματισμός 2030: Πώς το Metaverse διαταράσσει την επιχειρηματική κουλτούρα
Παράλληλα με τις ομαδικές συνεδρίες, ο κάθε ενδιαφερόμενος είχε τη δυνατότητα να επιλέξει έως και 3 μέντορες από τους 250 διαθέσιμους για να πραγματοποιήσει συνεδρίες ένας προς έναν, με τον/την κάθε μέντορα ατομικά.
Σημειώνεται ότι η ALLILONnet αποτελεί παγκόσμιο ελληνικό δίκτυο αλληλεγγύης υπέρ των νέων για σπουδές, επαγγελματική ένταξη, σταδιοδρομία και επιχειρηματικότητα ενώ βασική αποστολή της Ideagen είναι η προώθηση της επικοινωνίας και η διασύνδεση της διατομεακής συνεργασίας κορυφαίων προσωπικοτήτων, εταιρειών, ΜΚΟ και φορέων του δημοσίου τομέα ανά τον κόσμο. Στη συνέντευξη, στους στόχους, στην σύμπραξη και τη συνεργασία με τον κεντρικό Δήμο αναφέρθηκαν ο κ. Άγγελος Παγκράτης Ιδρυτής & Πρόεδρος ALLILONnet, η Δρ Πέγκυ Πελώνη Πρόεδρος του Athens – American Community Schools of Athens και ο κ. Γιώργος Σιφάκης ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος IdeagenGlobal.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *