Έρχεται νέο ισχυρό κύμα καύσωνα: Θα «ψηθεί» από την Πέμπτη η χώρα, στους 44°C η θερμοκρασία

Μπορεί το πρώτο κύμα του ισχυρού καύσωνα των τελευταίων ημερών να υποχωρεί, ωστόσο από την Πέμπτη 20 Ιουλίου επανέρχεται δριμύτερο, για να ανεβάσει τον υδράργυρο πάω από τους 44°.

Όλα τα προγνωστικά μοντέλα συγκλίνουν στο ότι μετά το «διάλειμμα» των επόμενων 24ώρων, ο καύσωνας θα επανέλθει και μάλιστα θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια σε σχέση με το πρώτο του πέρασμα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η χώρα να «ψηθεί» τουλάχιστον μέχρι τις 25 Ιουλίου -καθώς δεν προγνωστικά στοιχεία (σενάρια) για τη συνέχεια.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, το οποίο αναφέρεται στο θερμό κύμα ζέστης που πλήττει τη χώρα.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει η ΕΜΥ, από τη Δευτέρα (17/7) έως την Τετάρτη (19/7) η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ακόμη στα ανατολικά, αλλά θα ανέβει στα ηπειρωτικά κυρίως στα δυτικά.

Τέλος η πρώτη φάση του καύσωνα: Επιστρέφει νέα, με έξι ημέρες πάνω από 41°C -Κορυφώνεται την επόμενη Κυριακή
Καύσωνας «Κλέων»: Πάνω από 40°C η μέγιστη θερμοκρασία για μια ακόμη ημέρα, παρά τη μικρή πτώση
Φυσικά, η αποκλιμάκωση των φαινομένων δεν σημαίνει ότι δρόσισε κιόλας. Παρά την πτώση της θερμοκρασίας, ο υδράργυρος και κατά τη διάρκεια της Κυριακής (16/7) ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι μέγιστες θερμοκρασίες στη δυτική Ελλάδα και στη νότια Κρήτη ξεπέρασαν τοπικά τους 40°C. Μάλιστα, 78 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν μέγιστες άνω των 37°C.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *