Κέρκυρα: Διαγωνισμός για τη μίσθωση ακινήτου – φιλέτου στο κέντρο της παλαιάς πόλης

Προκηρύχθηκε δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκμίσθωση ακινήτου – φιλέτου ιδιοκτησίας του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας στο κέντρο της πόλης του νησιού.

Πρόκειται για τριώροφη οικοδομή κατασκευής προ του 1933, με ισόγειο η οποία αποτελείται από αυτόνομα οροφοδιαμερίσματα συνολικού εμβαδού περίπου 440.00 τ.μ. Αναλύεται ως εξής, διαμέρισμα ισογείου και πρώτου ορόφου 65 τ.μ. περίπου έκαστο και διαμέρισμα δεύτερου και τρίτου 143,00 τ.μ. έκαστο που περιλαμβάνουν τέσσερα κύρια δωμάτια, κουζίνα και λουτρό.

Το ακίνητο βρίσκεται εντός του ιστορικού κέντρου της παλαιάς Πόλης της Κέρκυρας, σε διαμπερές οικόπεδο επί των οδών Αλμπάνα Μηνιάτη 11 και Δημοδόκου 14-16, στην συνοικία Πόρτα Ρεμούντα. Οι δύο αυτοί οδοί είναι στενοί πλακόστρωτοι. Το ακίνητο απέχει περί τα 100 μ. από τη θάλασσα, τον Ναυτικό όμιλο Κέρκυρας, 2 χλμ. από το λιμάνι και 100 μ περίπου από την πλατεία Σπιανάδας. Το κτιριακό δυναμικό αποτελείται από συνεχές σύστημα δόμησης με κτίρια κατασκευής προ του 1955 τα περισσότερα, κάποια από τα οποία έχουν ανακαινισθεί με οικιστική ή επαγγελματική χρήση και άλλα παραμένουν μη λειτουργήσιμα. Πλησίον αυτού βρίσκεται το γνωστό ιστορικό ξενοδοχείο ‘ΚΑΒΑΛΙΕΡΙ’ και αρκετά boutique hotels και διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Ο διαγωνισμός θα γίνει με έγγραφες κλειστές προσφορές και η συνέχιση αυτού με προφορικές προσφορές μέχρι αναδείξεως του τελικού πλειοδότη για την εκμίσθωση του ακινήτου, για 20 έτη, με ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα εκκίνησης το ποσό των 3.400 ευρώ.

Το παρόν ακίνητο είναι ακατοίκητο xρήζει γενικής ανακατασκευής τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Εκτιμάται ότι το κόστος μιας γενικής ανακατασκευής τόσο στα οικοδομικά όσο και στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις ανέρχεται στις 600.000 ευρώ με τον ΦΠΑ. Η ολοκλήρωση – εκτέλεση των εργασιών θα γίνει εντός 3 ετών ή εντός του χρόνου που ορίζεται στο χρονοδιάγραμμα της προσφορά, το οποίο δεν δύναται να ξεπερνά τα 3 έτη.

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί την Παρασκευή 4 Αυγούστου και ώρα 12:00 μ.μ., στο Αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, ενώπιον της οριζόμενης από το Δ.Σ. του Ιδρύματος, Επιτροπής. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των σφραγισμένων οικονομικών προσφορών ορίζεται η Πέμπτη 3 Αυγούστου και ώρα 12.30 μ.μ. στο τμήμα Γραμματείας του Νοσοκομείου (Πρωτόκολλο).

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *