Οι Αυστροελληνικές Καλοκαιρινές Μουσικές Εκδηλώσεις 2023 παρουσιάζουν στους Παξούς ένα Κλασικό Κονσέρτο Κιθάρας με τον σολίστα Florian Palier

Προαύλιο Παλαιού Σχολείου, Λογγός, Παξοί

Ο Αυστριακός κιθαριστής Florian Palier ανατράφηκε σε οικογένεια μουσικών, ανακαλύπτωντας την αγάπη και το πάθος του για τη μουσική πολύ νωρίς, σε ιδιαιτέρως πρώιμη ηλικία. Οι αρχικές του σπουδές ήταν κοντά στον πατέρα του, Johann Palier, συνεχίζοντας αργότερα με τους Macro Diaz Tamayo και Álvaro Pierri στο Τμήμα Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Βιέννης, από όπου αποφοίτησε ως διακριθείς το 2015.

Τόσο ως ερμηνευτής, όσο και ως συνθέτης και αυτοσχεδιάζων μουσικός, χαρακτηρίζεται από την τάση και το έντονο του πάθος στον συνδυασμό αντιθετικών μουσικών κόσμων – οι σημαντικότερες του επιρροές προέρχονται από τους Olivier Messiaen, Toru Takemitsu και Allan Holdsworth. ​Βρίσκεται τακτικά προσκεκλημένος σε κονσέρτα ως σολίστας, αλλά και συμμετέχοντας σε μουσικά σύνολα δωματίου, σε όλοκληρο τον κόσμο. Έχει διακριθεί εντυπωσιάζοντας το κοινό στις – θεωρούμενες πια παροιμιώδεις- ερμηνείες του στο Concierto de Aranjuez (με την Φιλαρμονική του Λουξεμβούργου), στο σόλο πρόγραμμά του Ποίηση και Χρώμα (σε μουσική των Dowland και Berkeley, προσθέτοντας δικές του συνθέσεις και αυτοσχεδιασμούς) καθώς και στο πρόγραμμά του Ο Μπαχ κι Εγώ (μουσική του J.S. Bach, επίσης με την προσθήκη προσωπικών συνθέσεων και αυτοσχεδιασμών).

Ο Palier έχει κατακτήσει περισσότερα απο είκοσι βραβεία Πρώτης Θέσης σε διαγωνισμούς στην Αυστρία και διεθνώς, μεταξύ των οποίων στον διαγωνισμό “Anna Amalia Competition” στη Βαϊμάρη (Γερμανία), στο διεθνή διαγωνισμό Kutna Hora Competition (στην Τσεχία) καθώς και στο “Twents Guitar Festival” στην Ολλανδία.

Πρόγραμμα :

Agustín Barrios Mangoré :

Gavota en el Estilo antiguo

Julia Florida :

País de Abanico

Choro de Saudade

Federico Moreno Torroba:

Sonatina Allegretto, Andante, Allegro

Florian Palier:

Sonatina Restless, Free; improvisation Rondo

Alberto Ginastera:

From Sonata para guitarra, Canto Finale

Με την ευγενή στήριξη της εν Αθήναις Αυστριακής Πρεσβείας.

Τοποθεσία: Προαύλιο Παλαιού Σχολείου, Λογγός, Παξοί

Ημερομηνία: Κυριακή 9 Ιουλίου

Ώρα: 9μμ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *