Τουρισμός: 1 στους 3 Βρετανούς θα κάνει διακοπές στο εξωτερικό το 2023, παρά την ακρίβεια

Οι καλοκαιρινές διακοπές παραμένουν προτεραιότητα για τους Βρετανούς, παρά την ακρίβεια, που δυσκολεύει τη ζωή τους, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Ειδικότερα, έρευνα της KPMG σε 3.000 άτομα, που διεξήχθη αυτόν τον μήνα, διαπίστωσε ότι το 41% ​​θα κάνει διακοπές στο εσωτερικό και το 29% επέλεξε το εξωτερικό.

Ωστόσο, περισσότερο από το ένα τρίτο των καταναλωτών (36%) δεν θα κάνει καλοκαιρινές διακοπές φέτος, με το 14% να αναφέρει ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα λόγω της ακρίβειας.

Στην ερώτηση για το κόστος των καλοκαιρινών διακοπών τους, το ένα τρίτο των ερωτηθέντων απάντησε ότι το κόστος θα είναι μεγαλύτερο φέτος από το 2022 λόγω της υψηλότερης τιμής του ταξιδιού.

Το ένα τρίτο των καταναλωτών είπε ότι οι διακοπές τους θα κοστίσουν το ίδιο με το 2022.

Ένας στους 10 ανέφερε ότι παρόλο που ήταν σε θέση να αντέξει οικονομικά τις διακοπές αυτό το καλοκαίρι, έπρεπε να μειώσει τα έξοδα για να ανταποκριθεί στους λογαριασμούς του νοικοκυριού.

Συνολικά, πάντως, οι δαπάνες των θερινών διακοπών είναι η μεγαλύτερη υπέρβαση στα έξοδα, που κάνουν φέτος οι Βρετανοί. Το 35% έχει ήδη αγοράσει το πακέτο διακοπών και το 28% το έχει προγραμματίσει.

Η Linda Ellett, επικεφαλής των καταναλωτικών αγορών και αναψυχής στο Ηνωμένο Βασίλειο για την KPMG, δήλωσε ότι η βασική διαπίστωση της έρευνας είναι ότι παρά το αυξανόμενο κόστος ζωής των νοικοκυριών, οι καταναλωτές, εφόσον υπάρχει το οικονομικό περιθώριο, εξακολουθούν να δίνουν προτεραιότητα στις διακοπές αυτό το καλοκαίρι.

Η υψηλότερη τιμή ταξιδιού καθιστά πιο ακριβές τις καλοκαιρινές διακοπές για πολλούς φέτος, είπε, γι αυτό ορισμένοι καταναλωτές αναγκάστηκαν να περιορίσουν τα σχέδιά τους. Όμως, είναι σαφές ότι πολλοί Βρετανοί θα κάνουν διακοπές, είτε στο Ηνωμένο Βασίλειο είτε στο εξωτερικό. Εξαίρεση 1 στους 10 καταναλωτές που απάντησε ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να κάνει διακοπές αυτό το καλοκαίρι.

Με τους λογαριασμούς των νοικοκυριών να παραμένουν αυξημένοι, περισσότεροι από τους μισούς (55%) των ερωτηθέντων έχουν μειώσει τις μη βασικές δαπάνες τους από την αρχή του έτους. Αυτό ανήλθε στο 69% στις ηλικίες 18-24 ετών.

Η ανησυχία για τα τρέχοντα και μελλοντικά επιτόκια στεγαστικών δανείων ήταν υψηλότερη μεταξύ των ατόμων ηλικίας 35-44 ετών – ελαφρώς υψηλότερα από εκείνα της ηλικιακής κατηγορίας 25-34 ετών.

Η ανησυχία για το κόστος των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας ήταν εξίσου υψηλή μεταξύ των ατόμων ηλικίας 45-54 και 55-64 ετών.

Η κυρία Ellett σχολίασε ότι μέσα σε αυτό το περιβάλλον ακρίβειας και υψηλών επιτοκίων είναι λογικό πολλοί καταναλωτές να λαμβάνουν μέτρα για να μειώσουν το κόστος όπου μπορούν, ενώ περίπου οι μισοί από αυτούς που έχουν οικονομίες δεν σχεδιάζουν να ξοδέψουν χρήματα για ταξίδια το υπόλοιπο του έτους.

ΠΗΓΗ:tornosnews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *