Φανή Τσιμπούλη: “Χρυσοπληρώνουμε την μεταφορά των απορριμμάτων”

Από τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού μας συμβουλίου , προέκυψαν ενδιαφέροντα πράγματα για την διάθεση και διαχείριση των οικονομικών μας πόρων , με σημείο αναφοράς πάντα τα απορρίμματα…. Αν και η παρούσα δημοτική θητεία βαίνει προς το τέλος της και παρά της βαρύγδουπες εξαγγελίες της κ. Υδραίου περί οριστικής λύσης του τεράστιου προβλήματος των σκουπιδιών, εντούτοις είμαστε καθηλωμένοι στο στάδιο της μεταφοράς των απορριμμάτων, που αρχικά είχε χαρακτήρα προσωρινό , δηλ. μέχρι την ολοκλήρωση και λειτουργία του εργοστασίου στο Τεμπλόνι με πρωταρχικό μέλημα , βεβαίως, την ανακύκλωση.
Αντ’ αυτών, χθες το βράδυ, είχαμε εισήγηση περί αύξησης της τιμής διαχείρισης και διάθεσης των απορριμμάτων μας στην ΜΕΑ Κοζάνης , από 57 ευρώ /τόνο σε 72,33 ευρώ /τόνο (συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ) , πλέον τέλους ταφής 25 ευρώ /τόνο . Και να σημειωθεί ότι η τιμή αυτή είναι μετά την αφαίρεση της επιδότησης από το ΠΔΕ , η οποία βαίνει διαρκώς μειούμενη και κάποια στιγμή θα μηδενιστεί , οπότε το κόστος θα ανέλθει στα 113,52 ευρώ /τόνο, πλέον των προσαυξήσεων του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή!!.
Όλα αυτά , εξαιτίας της έλλειψης δικών μας υποδομών διαχείρισης, μα κυρίως, λόγω της σχεδόν ανύπαρκτης δράσης της ανακύκλωσης.
Προσοχή!. Είναι άλλα ΄κεφάλαια και κονδύλια η μεταφορά των σκουπιδιών και η αποκομιδή τους από τον ιδιώτη, τα οποία θα έχουμε την ευκαιρία να αναλύσουμε στη συνέχεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *