Βρετανικός τουρισμός: Πιο φτηνά τα πακέτα διακοπών 11 ημέρων σε Κρήτη και Κέρκυρα από αυτά των 10 ημερών!

Οι διακοπές μεγαλύτερης διάρκειας σε δημοφιλείς προορισμούς των Βρετανών, όπως η Κέρκυρα, η Κρήτη και Κανάρια Νησιά, ενδέχεται να είναι πιο οικονομικές από τις διακοπές μικρότερης διάρκειας.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε η ταξιδιωτική έρευνα της οργάνωσης των Βρετανών καταναλωτών Which?.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τις τιμές 400 πακέτων διακοπών τον Απρίλιο από διάφορους παρόχους, συμπεριλαμβανομένων των τουριστικών οργανισμών easyJet, Jet2, Love Holidays, On The Beach και Tui για τις αναχωρήσεις Αυγούστου από το Λονδίνο. Η έρευνα, λοιπόν, διαπίστωσε ότι σε 26 περιπτώσεις η διαμονή για 11 νύχτες αντί για 10 ήταν φθηνότερη συνολικά.

Η έρευνα Holiday Which? βρήκε επίσης περιπτώσεις στις οποίες η παράταση ενός ταξιδιού κατά μία νύχτα θα κόστιζε λιγότερο από 5 £ επιπλέον ανά άτομο.

Ενδεικτικές περιπτώσεις:

Δύο άτομα ήθελαν ένα all-inclusive πακέτο σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων στη Φουερτεβεντούρα με την Tui τον Αύγουστο θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν £1.188 επεκτείνοντας τη διαμονή τους από 10 νύχτες σε 11, εξοικονόμηση δηλαδή κατά 28%. Οι μικρότερες διακοπές θα κόστιζε 4.148 £, αλλά η επιλογή μιας διαμονής 11 διανυκτερεύσεων μείωνε την τιμή σε 2.960 £. (!)
Σε μια άλλη περίπτωση με την Tui, δύο άτομα που μοιράζονται ένα δίκλινο δωμάτιο με 2 μονά κρεβάτια με μπαλκόνι ή βεράντα στην Κέρκυρα με τιμή B&B θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν £584 ή £292 ανά άτομο. Αυτό θα μείωνε το κόστος των διακοπών κατά σχεδόν ένα τρίτο (31%), από £1.862 σε £1.278.
Σε μία περίπτωση, για 1 επιπλέον στερλίνα ανά άτομο, δύο άτομα θα μπορούσαν να επεκτείνουν τη διαμονή 10 διανυκτερεύσεων στην Κρήτη με easyJet σε 11 διανυκτερεύσεις, ανεβάζοντας το συνολικό κόστος σε 2.544 £ για δύο άτομα που μοιράζονται ένα κρεβάτι και πρωινό σε σχέση με 10 διανυκτερεύσεις. που είχε τιμή £2.542.
Μια σειρά παραγόντων, όπως η προσφορά και η ζήτηση, μπορούν να καθορίσουν την τελική τιμή, σημειώνεται στην έρευνα, Οι διακοπές 11 ημερών είναι συχνά λιγότερο δημοφιλείς – και οι διαφορετικές ημερομηνίες πτήσεων μπορούν να παίξουν ρόλο.

Οι ερευνητές της καταναλωτικής οργάνωσης των Βρετανών παραδέχτηκαν ότι αυτό το είδος μπόνους είναι αρκετά ασυνήθιστο, αλλά η εξοικονόμηση μπορεί να είναι σημαντική.

«Εάν κάνετε κράτηση για διακοπές, αξίζει να ελέγξετε εάν μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα κάνοντας κάποιες μικρές αλλαγές στις ημερομηνίες του ταξιδιού σας και στη διάρκεια της διαμονής σας. Αν και φαίνεται αντιφατικό, περιστασιακά υπάρχουν σημαντικές εξοικονομήσεις χρημάτων, κάνοντας μια μικρή παράταση στη διάρκεια του ταξιδιού σας”, ανέφερε ο εκ των συντακτών της έρευνας Jo Rhodes

ΠΗΓΗ: tornosnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *