ΛΑ.ΣΥ: Αυθαίρετα κτίσματα στο λιμάνι της Αλύπας

Όπως έγινε γνωστό, μετά από καταγγελία, ελέγχθηκαν, από υπηρεσίες του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, κτίσματα μέσα στο λιμάνι της Αλύπας στην Παλαιοκαστρίτσα. Τα κτίσματα αυτά κρίθηκαν αυθαίρετα και έχουν εκδοθεί πρόστιμα αφού η άδεια μικρής κλίμακας που είχε εκδώσει η μισθώτρια εταιρεία δεν δικαιολογούσε ούτε τη χρήση ούτε την έκτασή τους.
«Το οξύμωρο είναι ότι αν και κρίθηκαν αυθαίρετα τα κτίσματα (κιόσκι, containers κλπ), αυτά συνεχίζουν να λειτουργούν χωρίς ο Δήμος και οι υπηρεσίες του να έχουν κινήσει διαδικασίες κατεδάφισής τους. Επίσης η εκδοθείσα άδεια μικρής κλίμακας συνεχίζει να είναι σε ισχύ παρόλο που υπάρχουν σοβαροί λόγοι ανάκλησης λόγω πλημμελούς έκδοσής της. Παράλληλα, στην περίπτωση ανάκλησης της άδειας μικρής κλίμακας γεννάται λόγος λύσεως της σύμβασης».
Μία ακόμη προκλητική ανοχή των πρακτικών της μισθώτριας εταιρείας, από τη Δημοτική Αρχή, που δίνει «αέρα στα πανιά της» και επί της ουσίας κάνει ότι θέλει μέσα στο λιμάνι που όμως αποτελεί δημόσια περιουσία.
Ταυτόχρονα, πέρασαν οι 20 μέρες προθεσμία που είχε δώσει το Δημοτικό Συμβούλιο στην εταιρεία ώστε να συμμορφωθεί με την απόφαση που πάρθηκε στις 30/05 σχετικά με τον τιμοκατάλογο και τον τρόπο συνεργασίας με τους επαγγελματίες της περιοχής.
Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε η «Λαϊκή Συσπείρωση» όταν είχε δηλώσει κατά την ψηφοφορία του θέματος, ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη σχετικά με την υλοποίηση της απόφασης από τη Δημοτική Αρχή. Μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τα βήματα που έχουν γίνει σε αυτή την κατεύθυνση ενώ δεν έχει καλεστεί καν μία επίσημη συνάντηση μεταξύ όλων όσων εμπλέκονται. Η Δημοτική Αρχή αρκείται σε διαρροές και κατ’ ιδίαν συζητήσεις ενώ θα έπρεπε να πάρει δραστικά μέτρα.
Όλα αυτά εν μέσω των πολύ σοβαρών καταγγελιών σωματείου επαγγελματιών της περιοχής που επισημαίνει την άρνηση της εταιρείας για ελλιμενισμό των σκαφών τους τη στιγμή που στην περιοχή υπήρχε θαλασσοταραχή. Η αδίστακτη πρακτική αυτή έθεσε σε κίνδυνο τα σκάφη ενώ προκλήθηκαν και ζημιές σε ένα από αυτά.
Η αιτία όλων των παραπάνω είναι η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και η αξιοποίησή του από την εταιρεία με μοναδικό κριτήριο την όλο και μεγαλύτερη κερδοφορία της. Και αν υποθέσουμε ότι η εταιρεία τη δουλειά της κάνει….τι να πει κάποιος για τη Δημοτική Αρχή που έχει αναλάβει το θλιβερό ρόλο του πλασιέ και του κομπάρσου σε μία υποδομή φτιαγμένη με τα λεφτά του ελληνικού λαού…
Οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι της περιοχής δεν πρέπει να συμβιβαστούν με αυτή την κατάσταση. Αυτές οι υποδομές θα έπρεπε και μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας αν υπήρχε διαφορετικός πολιτικός προσανατολισμός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *