Απάντηση της Wagner στον Πούτιν: «Έκανες την λάθος επιλογή, σύντομα θα έχουμε νέο πρόεδρο»

Με ένα μήνυμα στο Telegram, οι μισθοφόροι τη Wagner φέρεται να απαντούν στο κάλεσμα του Πούτιν «να αφήσουν τις εγκληματικές τους ενέργειες» και στην προειδοποίησή του ότι «όσοι οργάνωσαν την ένοπλη εξέγερση θα λογοδοτήσουν».

«Ο Πούτιν έκανε λάθος επιλογή. Τόσο το χειρότερο γι’ αυτόν. Σύντομα θα έχουμε νέο πρόεδρο», αναφέρει το μήνυμα που φέρει το λογότυπο της μισθοφορικής οργάνωσης και κοινοποιούν τις τελευταίες ώρες Ουκρανοί αξιωματούχοι, δίχως να είναι γνωστό ακόμη εάν πρόκειται για επίσημη θέση της Wagner.

Το διάγγελμα Πούτιν
Νωρίτερα, στο διάγγελμά του σήμερα το πρωί, ο Ρώσος πρόεδρος έκανε λόγο για «απόπειρα ανατροπής του καθεστώτος από μέσα» και υπογράμμισε πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας μάχονται για τη ζωή και την ασφάλεια του ρωσικού λαού.

Την ίδια ώρα, ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν με 25.000 άνδρες έχει θέσει υπό τον έλεγχο του το αρχηγείο στρατού και το αεροδρόμιο στο Ροστόφ, όλες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην πόλη Βορονέζ και κατευθύνεται στη Μόσχα.

Σημειώνεται ότι η Αντιτρομοκρατική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι επιβάλλει αντιτρομοκρατικό καθεστώς στη Μόσχα και την περιοχή της.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *