Διαμαρτυρία στη Λευκίμμη για τα προβλήματα στο ΕΣΥ και στο ΕΚΑΒ

Πολυπληθής διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στη Λευκίμμη για την κατάσταση στο ΕΣΥ και στο ΕΚΑΒ με κυριότερα προβλήματα την υποστελέχωση, τόσο του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας, όσο και στο ΕΚΑΒ, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας.

Αφορμή για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Κυριακής αποτέλεσε το περιστατικό που συνέβη πριν λίγες ημέρες όταν ένας τραυματισμένος 23χρονος σε τροχαίο στον περιφερειακό της Λευκίμμης περίμενε στην άσφαλτο να τον παραλάβει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ πάνω από μια ώρα. Το περιστατικό ανέδειξε τα τεράστια προβλήματα του ΕΚΑΒ της Κέρκυρας, κυρίως λόγω έλλειψης προσωπικού, αλλά και ασθενοφόρων, αφού ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός της Περιφέρειας για την προμήθεια 18 ασθενοφόρων εκ των οποίων τα 9 θα ενισχύσουν τη δύναμη της Κέρκυρας.

Όμως τεράστια προβλήματα τόσο υποστελέχωσης όσο και κτιριολογικών υποδομών αντιμετωπίζει και το Κέντρο Υγείας Λευκίμμης, όπου οι ανάγκες το καλοκαίρι λόγω του οτι η νότια Κέρκυρα έχει πολλές τουριστικές μονάδες αλλά και τον Κάβο αυξάνονται σε τέτοιο βαθμό που οι εργαζόμενοι στο Κ.Υ δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *