ΛΑ.ΣΥ: Το φορτηγό βυθίστηκε η πολιτική αποκαλύφθηκε

Βυθίστηκε φορτηγό στο Πέραμα στην Κέρκυρα, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος. Όχι! Το συμβάν δεν έγινε σε ένα απομακρυσμένοχωματόδρομο. Ήταν στονδρόμο που αποκαλείται Εθνική ΟδόςΛευκίμμηςκαι διασχίζειτο τουριστικό θαύμα.
Στον δρόμο που αποτελεί τη μοναδική πρόσβαση και σύνδεση του Νότου με την Πόλη και τον Βορρά
Στον δρόμο που όταν ψιλοβρέχει, μετατρέπεται σε δωρεάν SPA για αυτοκίνητα πεζούς και οδηγούς
Στον δρόμο που το 2023, δεν χωράνε 2 αυτοκίνητα, δεν υπάρχει οαπαραίτητος φωτισμός, χωρίς τις αναγκαίες μπάρες, χωρίς διαγραμμίσεις, που αν έχεις Λεωφορείο μπροστά, φτάνεις στην δουλειά σου αύριο.
Στον δρόμο τον οποίον διασχίζουν καθημερινά Χειμώνα- Καλοκαίρικάτοικοι, μαθητές, επαγγελματίες, επισκέπτες με τον κίνδυνο ενός ατυχήματοςνα παίζεται κορώνα γράμματα για το πότε θα συμβεί.
Στο δρόμο που πολύ πρόσφατα, ανατράπηκε ΙΧ και έπεσε στη θάλασσα ακριβώς γιατί έχει μετατραπείσε καθημερινή παγίδα όπως άλλωστε και πολλάσημεία του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου της Κέρκυρας.
Στον ίδιο δρόμοπου φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, 6αστερα και 7στερα ξενοδοχεία χωρίς αντιπλημμυρικά έργα και προδιαγραφές οδικής ασφάλειας, απορροής υδάτων, διαβάσεων, πεζοδρομίων κ.α
Στον ίδιο δρόμο που οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και Τοπικής Διοίκησης, Περιφερειακής και Δημοτικής Αρχήςφωτογραφίζονταιδίπλα στις πισίνες και στα SPA των ξενοδοχείωνεγκαινιάζοντας την «ανάπτυξη» του τόπου.
Στην περιοχή για την οποία προκλητικά χρόνια τώρα, ακούμε αλλά δεν βλέπουμε, από τα χείλια πολιτικών, Περιφερειακών Αρχών, πρόσφατων και παλαιών, για τον άξονα Βορρά –Νότου ρίχνοντας ο ένας ευθύνες στον άλλον
Στην περιοχή για την οποία προκλητικά εξακολουθούν, να εξαγγέλλουνπαρακάμψεις,κόμβουςκαι αντί για έργα να κάνουν μετρήσεις κυκλοφοριακού φόρτου και επικαιροποιήσειςμελετών.
Γι’αυτόν το δρόμο, αλλά και ολόκληρο το οδικό δίκτυο της Κέρκυρας έδωσε συγχαρητήρια !! ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκηςστην Περιφερειάρχη κ. Κράτσα, παρουσιάζοντας πρόσφατα, στην Κέρκυρα, το «αναπτυξιακό σχέδιο»ΙΟΝΙΑ 2030.
Γι’ αυτόν το δρόμο αλλά και ολόκληρο το οδικό δίκτυο της Κέρκυρας, οι εκπρόσωποι των κυβερνήσεωνΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ, που πέρασαν αλλά δενακούμπησαν, μιλάνε για «λάθη» που έκαναναπό τα οποία όμως έμαθαν και δεν θα τα ξανακάνουν,χωρίς να κοκκινίζουν.
Καμία ανοχή στην κοροϊδία. Δεν χρειάζεται να χαθεί μια ζωή για να ξεσηκωθούμε. Δεν μπορεί να αθωώνονται με ένα «ευτυχώς δεν είχαμε θύματα». Δεν μπορεί να παίζουν τη ζωή μας καιτην ψυχική μας ηρεμία στα ζάρια.
Στο Πέραμα αλλά και σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο στην Κέρκυρα, αποτυπώνεται η διαχρονική εγκληματική πολιτική της εγκατάλειψης των λαϊκών αναγκών, της υποτίμησης τηςαξίας της ζωής του λαού. Αποτυπώνεται η πολιτική του προχειρότητας, της αποσπασματικότηταςκαι της ποιότητας που γίνονται τα έργα.
Στο Πέραμααλλά και σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο στην Κέρκυρα αποτυπώνεται η διαχρονική εγκληματική πολιτική που υπηρετεί και προστατεύειτα κέρδη, αλλάθεωρεί τηνασφάλεια του λαού δυσβάσταχτο κόστος. Στους δρόμους από τους οποίους αναβλύζουν συχνά πυκνά συντριβάνια νερού, αποτυπώνεται η διαχρονικήεγκατάλειψη των υποδομών ύδρευσης –αποχέτευσης.
Γιατί τα πακέτα του ΕΣΠΑ, του ΠΔΕ και του Ταμείου Ανάκαμψης που συγκεντρώνονται από την φοροληστεία και τον κόποτου λαού χαρίζονται στους λεγόμενους επενδυτές αλλά όχι για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής του Κερκυραϊκού λαού.
Από σωτήρες και παχιά λόγια χορτάσαμε. Είναι στο χέρι του λαούνα υπερασπιστεί τη ζωή του. Να διεκδικήσει την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του, οι οποίες δεν αρχίζουν ούτε τελειώνουν με μια ασφαλτόστρωση, κάθε 40 χρόνια, και αυτή μισή, λειψή και πρόχειρη.
Μπορεί να το κάνει πράξη και στην κάλπη και στην οργάνωση του αγώνα του!

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *