Συναντήσεις Αλέξανδρου Αυλωνίτη με Δικηγορικό Σύλλογο Κέρκυρα & Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας

Διαδοχικές συναντήσεις πραγματοποίησε στο Δικαστικό Μέγαρο Κέρκυρας, ο υπ.βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο Κέρκυρας Σπ. Σκιαδοπουλο, με το Δικηγορικό Σύλλογο Κέρκυρας και τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας, για τα ιδιαίτερα προβλήματα του χώρου της Δικαιοσύνης.

Αρχικά, στη συνάντηση που πραγματοποίησε ο υπ.βουλευτής Αλέξανδρος Αυλωνίτης με τον Πρόεδρο Γιάννη Κοντό και μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, συζητήθηκαν τα ιδιαίτερα προβλήματα του κλάδου των δικηγόρων και της Δικαιοσύνης, καθώς και του Κράτους Δικαίου, το οποίο δυστυχώς υποβαθμίζεται συνεχώς. Ειδική μνεία έγινε για την απόφαση της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου PEGA που αφορά την παράνομη χρήση των κατασκοπευτικών λογισμικών στην Ευρώπη, και απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση να «ξηλώσει» το σύνολο των νόμων και διατάξεων που αποτέλεσε κι αποτελεί την «υποδομή» για το Σκάνδαλο των Υποκλοπών.

Από την πλευρά του ο κ. Αυλωνίτης συνεχάρη το διοικητικό συμβούλιο για της έως τώρα δραστηριότητα του και τόνισε πως είναι αναγκαία η συνεχόμενη συνεργασία με σκοπό την ενίσχυση του δικηγορικού λειτουργήματος, αλλά και του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας ενώ δήλωσε ότι συνεχίζει να είναι στη διάθεση των συναδέλφων δικηγόρων για τη διεκδίκηση των αιτημάτων τους, όπως άλλωστε ήταν κατά την κοινοβουλευτική του θητεία. Μόνο με ενότητα του κλάδου και συναδελφική αλληλεγγύη μπορούμε να προστατεύσουμε τα κεκτημένα και να κοιτάμε μπροστά με αισιοδοξία.

Στη συνάντηση με την Πρόεδρο Αγγελική Κοντοστάνου και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας, ο υπ.βουλευτής Αλ. Αυλωνίτης ενημερώθηκε εκ νέου για το συνεχιζόμενο πρόβλημα υποστελέχωσης των δικαστικών υπηρεσιών της Κέρκυρας. Επιπλέον, οι δικαστικοί υπάλληλοι έθεσαν την ανάγκη στελέχωσης της Υπηρεσίας τους με εξειδικευμένους υπαλλήλους της πληροφορικής, ώστε να μην καθυστερεί το διοικητικό έργο τους. Επίσης, τα μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου ενημέρωσαν τον κ. Αυλωνίτη για μισθολογικά ζητήματα, την περικοπή επιδομάτων που λάμβαναν στο παρελθόν, την ισχνή αμοιβή υπερωριών αλλά και για τον τεράστιο φόρτο εργασίας που έχει προκύψει κατόπιν της διακοπής απομαγνητοφώνησης των πρακτικών για τις ποινικές δίκες του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου τον Μάρτιο του 2022.

Ο κ. Αυλωνίτης δήλωσε ότι κατανοεί τα προβλήματα των δικαστικών υπαλλήλων, πως η στήριξή του όλα αυτά τα χρόνια είναι δεδομένη, αλλά και πως θα στέκεται πλάι τους, ό,τι θεσμικό ή μη ρόλο και να έχει στο μέλλον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *