Mirror για Ζάκυνθο: «Οι τουρίστες φεύγουν δυσαρεστημένοι, έχει γίνει το νησί για φθηνά ποτά και σεξ»

Mια μη κολακευτική εικόνα για το νησί της Ζακύνθου παρουσιάζει η Βρετανική Mirror, σε δημοσίευμά της με τίτλο «Οι τουρίστες καταδικάζουν την ελληνική πόλη που έχει γίνει προορισμός για φθηνά ποτά και σεξ».

Το δημοσίευμα βασίζεται σε ρεπορτάζ που καταγράφει τις απόψεις τουριστών που έχουν επισκεφθεί το νησί, και οι οποίοι διαμαρτύρονται ότι είναι γεμάτο με μεθυσμένους Βρετανούς τουρίστες.

Η Ζάκυνθος αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια αγαπημένο προορισμό των Βρετανών ταξιδιωτών νεαρής ηλικίας που αναζητούν τη διασκέδαση, χάρη στα μπαρ και τα κλαμπ που διαθέτει και τα δωρεάν… σφηνάκια που προσφέρονται στους κεντρικούς δρόμους της.

Τα πακέτα για Ζάκυνθο που απευθύνονται σε ηλικίες 18-30 είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους Βρετανούς, οι οποίοι στον προορισμό αυτό απολαμβάνουν τη νυχτερινή διασκέδαση, την ηλιοφάνεια, τις παραλίες και τη διαμονή σε προσιτές τιμές. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με την Party Travel Hard, στη Ζάκυνθο οι ταξιδιώτες μπορούν να βρουν φθηνά ποτά με κόστος που ξεκινά από 1,77 λίρες.

Όπως αναφέρει η Mirror, ως αποτέλεσμα της υπερβολικής ζήτησης από Βρετανούς νεαρής ηλικίας, όσοι επισκέπτονται το νησί χωρίς να έχουν διάθεση για διασκέδαση, μένουν ανικανοποίητοι από την εμπειρία τους.

Όπως σημειώνει ο ταξιδιώτης Janis Hopkins στην Tripadvisor, το μέρος είναι γεμάτο sex shop και παμπ, ενώ τα σκουπίδια κατακλίζουν τους δρόμους καταστρέφοντας τον προορισμό και οι παραλίες είναι επίσης γεμάτες σκουπίδια και γεμάτες κόσμο. Σε κάθε γωνιά, αναφέρει ο ταξιδιώτης, βρίσκεται κάποιος ηλιοκαμμένος Βρετανός και η «πολιορκία» των Βρετανών καταστρέφει την Ελληνική πολιτιστική κληρονομιά που έχει να προσφέρει το νησί.

Άλλη τουρίστρια, η Alison G, χαρακτηρίζει το νησί βρώμικο, γεμάτο strip club, χωρίς εστιατόρια και μπαρ ανοικτά.

Ο Tim από το Λονδίνο σημειώνει: «Είναι ένα απαίσιο σκηνικό από κακά εστιατόρια με κεμπάπ και κοκτέιλ μπαρ, μια λεπτή λωρίδα άμμου γεμάτη ξαπλώστρες, όχι τα πιο καθαρά νερά και πολλά παραλιακά καταστήματα».

Ο Ούγγρος Nick Channing προσθέτει: «Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για κάποιον που είναι στην εφηβεία ή που θέλει να μεθύσει. Αλλά όχι ιδιαίτερα καθαρό και γεμάτο με πολύ μεθυσμένους τουρίστες».

Άλλος Ολλανδός τουρίστας αναφέρει: «Δεν υπάρχει τίποτα Ελληνικό σε αυτό το δρόμο που αποτελείται κυρίως από εστιατόρια fast food και κλαμπ για νεαρούς Βρετανούς τουρίστες στους οποίους αρέσει να μεθούν στον Λαγανά».

Αμερικανός ταξιδιώτης σημειώνει: «Μεθυσμένοι, ημίγυμνοι νεαροί Βρετανοί αναζητούν φθηνά ποτά και σεξ».

Ωστόσο υπάρχουν και θετικά σχόλια για το νησί, με πολλούς ταξιδιώτες να ξεχωρίζουν ιδιαίτερα στους ευγενικούς ανθρώπους που συνάντησαν και τις πανέμορφες παραλίες του.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *