Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό για την κατάσταση των αθλητικών υποδομών

Με την ευκαιρία της έλευσης του Πρωθυπουργού στη Κέρκυρα το Αθλητικό Κίνημα απέστειλε αναλυτική επιστολή με τα προβλήματα των αθλητικών υποδομών στο νησί. Ακολουθεί η επιστολή:

“Προς : Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Κοιν : στον Yφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη &
στον Γεν. Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γιώργο Μαυρωτά

Κέρκυρα, 18/04/2023

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σας καλωσορίζουμε στη Κέρκυρα στο Νησί όχι μόνον του τουρισμού και του Πολιτισμού αλλά και του Αθλητισμού.
Του αθλητισμού και ειδικά του Στίβου με τις τεράστιες επιτυχίες που τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει περήφανη την Πατρίδα μας. Του Κλασικού Αθλητισμού (Στίβος) που ο αείμνηστος τότε Πρωθυπουργός Γ.Ράλλης δάκρυσε γιατί αθλητής από την Κέρκυρα, ο Αρσένης Τσιμίνος, έκανε Παγκόσμιο ρεκόρ στα 2000μ. ΦΕ.
Του Κλασικού Αθλητισμού που σήμερα Κερκυραίοι αθλητές-ιες κατέχουν 14 Πανελλήνια ρεκόρ και τα έχουν καταρρίψει περισσότερες από 35 φορές και έχουν κατακτήσει 3 Παγκόσμιες Νίκες, 3 Πανευρωπαϊκές Νίκες και δεκάδες Μεσογειακές, Βαλκανικές και Διεθνείς Νίκες – Επιτυχίες.
Δυστυχώς, όμως, αυτές οι επιτυχίες δεν συνάδουν με τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Κέρκυρας του Μοναδικού Αθλητικού Κέντρου του Νησιού που περιλαμβάνει 1 Στάδιο με Στίβο 400μ., 1 κλειστό Κολυμβητήριο 50μ. και ένα Κλειστό Γυμναστήριο Αθλοπαιδιών , πολύ λίγα για την Κέρκυρα και ειδικά για τον Κλασικό Αθλητισμό με τις τεράστιες επιτυχίες.
Πιστεύαμε ότι μετά την οικονομική κρίση της Πατρίδας μας και τις εκλογές του 2019 με προγραμματισμό , συνεργασία, ειλικρινή διάθεση και επικοινωνία θα βελτιωνόταν η κατάσταση, προς όφελος της Νεολαίας, του Αθλητισμού και της Κοινωνίας γενικότερα.
Όμως τίποτε σημαντικό δεν έγινε και ειδικά στο Εθνικό Στάδιο, με αποτέλεσμα από το 2018 να λειτουργεί χωρίς άδεια και το κυριότερο, με απόφαση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων πριν λίγες ημέρες να σφραγίσουν το Στάδιο, επειδή είναι επικίνδυνη η εξέδρα, αντί να φροντίσουν να αποκαταστήσουν τις ζημιές και να εξασφαλίσουν τις επιμέρους άδειες λειτουργίας.
Για τις συνθήκες άθλησης δεν το συζητάμε, 40 και πλέον χρόνια παλεύουμε για ένα σκέπαστρο, για τον εξοπλισμό με αθλητικό υλικό, για την αποκατάσταση του φθαρμένου ταρτάν, την συντήρηση του μοναδικού φυσικού χλοοτάπητα , του ευπρεπισμού και την περιποίηση και των υπολοίπων χώρων του Κολυμβητηρίου και του κλειστού Γυμναστηρίου.
Ειλικρινά έχει προκαλέσει μεγάλη πίκρα και απογοήτευση στους ανθρώπους του Στίβου και των άλλων αθλημάτων που χρησιμοποιούν το Στάδιο και τις άλλες εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου.
Εμείς είμαστε μαζί τους για συνεργασία – προγραμματισμό αλλά αυτοί είναι απέναντί μας (έτσι νοιώθουμε), με αποτέλεσμα αυτή την πρωτοφανή κατάσταση για την Κέρκυρα.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Εμείς ζητάμε την ευαισθητοποίησή σας και την παρέμβασή σας, για την επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων με τους παρακάτω στόχους :
1. Ανάληψη έκδοσης μελετών :
α) στατικής επάρκειας, β) ηλεκτρολογικής, γ) Περιβαντολλογικής, δ) Πυρασφάλειας, για την αδειοδότηση λειτουργίας.
2. Δημοπράτηση του Σκεπάστρου για την προπόνηση των αθλητών-ιων με αντίξοες καιρικές συνθήκες, που σταμάτησε σε μια προγραμματική σύμβαση.
3. Ανακατασκευή του ταρτάν και αποκατάσταση των επικίνδυνων χώρων περίφραξης και σχαρών.
4. Εξοπλισμός με αθλητικό υλικό για την λειτουργία του Σταδίου.
5. Βελτίωση και συντήρηση του μοναδικού φυσικού χλοοτάπητα του Νησιού.
Εκτιμώμενο κόστος 850.000 με 900.000 ευρώ.

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Είμαστε Βέβαιοι και ελπίζουμε ότι, με το ενδιαφέρον σας και τις εντολές σας, θα αποκαταστήσετε τις αδικίες που αισθάνονται οι αθλητές-ιες του στίβου και οι πολίτες της Κέρκυρας και να είσθε σίγουρος ότι οι ίδιοι θα αναγνωρίσουν και θα εκτιμήσουν τις προσπάθειες σας και το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο, από Εθνικό ερείπιο όπως το αποκαλούν , θα γίνει ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΟΛΙΔΙ.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,

ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (ΑΚΙΚ)

Οι αθλητές-ιες που προς τιμήν τους ανακρούσθηκε ο Εθνικός ύμνος και αναρτήθηκε η Ελληνική Σημαία και έκαναν περήφανη την Πατρίδα μας.”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *