Η Ένωση Συλλόγων Γονέων στη διαμαρτυρία της Τετάρτης για το κλείσιμο του ΕΑΚΚ

Είναι γνωστά εδώ και χρόνια τα προβλήματα των αθλητικών υποδομών στο Δήμο της Κεντρικής Κέρκυρας. Κυβερνήσεις άλλαξαν, διαδέχτηκαν η μία την άλλη, τα προβλήματα όμως της εγκατάλειψης ειδικά του κολυμβητηρίου και του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου (ΕΑΚ) όλο και διογκώνονταν. Το αποτέλεσμα ήταν το κλείσιμο τμήματος του ΕΑΚ ενώ το κολυμβητήριο είναι ετοιμόρροπο και με πολλά προβλήματα.
Οι αθλητικοί σύλλογοι όμως έχουν προσφέρει πολλά τόσα χρόνια στα παιδιά μας, καλύπτοντας το απαράδεκτο κενό του οργανωμένου προγράμματος σχολικού αθλητισμού. Διάπλαση προσωπικοτήτων, κοινωνικοποίηση των παιδιών, ευγενή άμιλλα, πλούσιες διακρίσεις σχεδόν σε όλα τα αθλήματα. Αντί λοιπόν η πολιτεία να κάνει αθλητικά έργα με κρατικές, γενναίες χρηματοδοτήσεις, απεναντίας τα παιδιά μας βιώνουν την εγκατάλειψη των αθλητικών εγκαταστάσεων με κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα. Επιπλέον ο Δήμος έχει επιλέξει την παραπάνω επιβάρυνση των αθλητικών σωματείων με το τιμολόγιο που έχει επιβάλει στους αύλιους χώρους των σχολείων και το Ναυσιθόειο.
Το κλείσιμο του ΕΑΚ επιφέρει ακόμη πιο πολλά προβλήματα στη σημερινή κατάσταση αφού δεν υπάρχουν άλλοι χώροι για προπονήσεις με αποτέλεσμα οι αθλητές να «ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά».
Για όλους αυτούς τους λόγους εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την συνεχιζόμενη απαξίωση και υποβάθμιση μίας ακόμη υποδομής του νησιού μας. Η συνταγή είναι γνωστή. Πρώτα απαξίωση και μετά εμπορευματοποίηση, ιδιωτικοποίηση και επιβάρυνση στον οικογενειακό προγραμματισμό για άθληση των παιδιών μας. Δεν πρέπει να αφήσουμε να γίνει κάτι τέτοιο και με το ΕΑΚ.
Ως γονείς στηρίζουμε και συμπαραστεκόμαστε στα παιδιά μας και στους προπονητές τους.

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΑΖΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ
ΤΗΝ Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 11:30 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *