Σπύρος Κροκίδης: Να ενισχύσουμε το ΕΣΥ, να αναβαθμίσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στη Κέρκυρα

Με την ευκαιρία της δημιουργίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας το 1948 στο πλαίσιο του ΟΗΕ, κάθε χρόνο στις 7  Απριλίου έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Φέτος συμπίπτει με την οριστική, θέλω να πιστεύω, έξοδο από την υγειονομική κρίση της SARS CoV2 και την λοίμωξη Covid19, που δοκίμασε τις αντοχές της κοινωνίας και έφερε στα όρια του το ΕΣΥ.

Πιο «σοφοί» από αυτή την περιπέτεια επικεντρώνονται όλες οι προσπάθειες για την ενίσχυση του ΕΣΥ και την προσαρμογή ενός συστήματος Υγείας στις αυξημένες και σύγχρονες ανάγκες. Με στοχευμένες ενέργειες πορευόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση και είναι χαρακτηριστικό ότι η Κυβέρνηση αποφάσισε την αύξηση μισθών των γιατρών μας κατά 10% και επιπλέον επίδομα σε γιατρούς ΜΕΘ και Αναισθησιολόγους κατά 400 ευρώ τον μήνα, σε γιατρούς ΕΚΑΒ κατά 250 ευρώ και επιπλέον 1800 ευρώ του μισθού για όσους μετακινούνται στα νησιά. Αύξηση επιδόματος επικινδυνότητας σε νοσηλευτές στα 200 ευρώ και 1200 ευρώ για μετακίνηση στα νησιά. Διασφάλιση πόρων για αναβάθμιση 80 ΤΕΠ νοσοκομείων και διασφάλιση 1,5 δις ευρώ για την κτηριακή αναβάθμιση και υλικοτεχνική υποδομή.15.000 νέες προσλήψεις και αλλαγή του τρόπου εκπαίδευσης και κρίσεις γιατρών.

Σε τοπικό επίπεδο όμως θα πρέπει να εντείνουμε όλοι μαζί τις προσπάθειες μας για την ενίσχυση του προσωπικού, όλων των ειδικοτήτων στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας και θα πιέσουμε οι διαγωνισμοί να τρέξουν με μεγαλύτερη ταχύτητα. Επίσης αποτελεί αδήριτη ανάγκη η ενίσχυση σε προσωπικό των Κέντρων Υγείας και γενικότερα η αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας για να λειτουργήσει ως κυματοθραύστης της ροής ασθενών προς το Νοσοκομείο. Και τέλος σε αυτή τη νέα τετραετία θα πιέσουμε με πειστικά επιχειρήματα να υλοποιηθεί η δέσμευση του Πρωθυπουργού για την επανασύσταση των 13 ΥΠΕ και της Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Με την ευκαιρία αυτής της ημέρας συναντήθηκα με τη νέα Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου της Κέρκυρας κυρία Αδαμαντία Εγγλεζοπούλου για να ενημερωθώ για τις τελευταίες εξελίξεις και ανταλλάξαμε χρήσιμες απόψεις για την αναβάθμιση της λειτουργίας του δευτεροβάθμιου νοσηλευτικού ιδρύματος του νομού μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *