Παραλία Ερμόνων: Βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία, αλλά απροσπέλαστη!

Ενώ έχει ξεκινήσει η νέα τουριστική περίοδος για το 2023 μια από τις πιο ελκυστικές και πολυσύχναστες παραλίες, όπως η παραλία των Ερμόνων, βραβευμένη μάλιστα με Γαλάζια Σημαία, παραμένει απροσπέλαστη, λόγω κατάρρευσης του δρόμου, τόσο στους ντόπιους, όσο και στους επισκέπτες της περιοχής, που θα την επιλέξουν να περάσουν τις διακοπές τους, αφού στην περιοχή λειτουργούν από τα πιο σύγχρονα ξενοδοχεία του νησιού, όπως το Hotel Grand Mediterraneo, αλλά και τουριστικά καταλύματα και εξαίσια παραδοσιακά εστιατόρια.

Κάτοικοι και επαγγελματίες εκφράζουν κραυγή αγωνίας βλέποντας αυτή την εξέλιξη που υποβαθμίζει τον τόπο τους, αλλά και δυσχεραίνει την καθημερινότητα τους. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουν βρει καμία ανταπόκριση, από τους αρμόδιους, παρά μόνο προσχηματικούς λόγους για να μην προχωρήσουν οι παρεμβάσεις. Μια δικαιολογία είναι ότι ο δρόμος δεν είναι χαρακτηρισμένος δημοτικός, ενώ όμως στο παρελθόν επί Καποδιστριακού Δήμου Παρελείων, είχαν γίνει παρεμβάσεις. Η μόνη παρέμβαση που έχουν κάνει είναι η τοποθέτηση πινακίδων που προειδοποιούν την επικινδυνότητα του δρόμου, ενώ και οι στύλοι φωτισμού που έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος της παραλίας δεν λειτουργούν.

 

Όλες οι προσπάθειες που έχουν κάνει μέχρι σήμερα έχουν πέσει στον καιάδα της αδιαφορίας των κάθε λογής ανευθυνοϋπεύθυνων, με αποτέλεσμα να έχει εξαντληθεί πλέον η υπομονή τους.

Επόμενη κίνηση είναι μια διαμαρτυρία όλων των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής, με την ελπίδα ότι η κραυγή αγωνίας που εκπέμπουν να ευαισθητοποιήσουν έστω και την ύστατη στιγμή τους υπευθύνους και να στρέψουν το βλέμμα και την προσοχή τους προς την περιοχή και την ιστορική παραλία, αφού κάποιοι ιστορικοί υποστηρίζουν ότι ο ταλαιπωρημένος Οδυσσέας μετά την Μεσσήνη έφθασε στην παραλία των Ερμόνων όπου συνάντησε την Ναυσικά. Σήμερα ο Οδυσσέας δεν θα αναγνώριζε την πανέμορφη παραλία και μόνο υπερήφανος δεν θα αισθανόταν για την κατάντια μιας παραλίας με την οποία συνδέεται το όνομα του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *