Οι Πασχαλινές εκδηλώσεις του Φορέα Κορφιάτικης Έκφρασης

Ο Φορέας Κορφιάτικης Έκφρασης στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για την Μ. Εβδομάδα και το Πάσχα θα οργανώσει :
Α . Το Σάββατο του Λαζάρου , 8 Απριλίου 2023, την εθιμική εκδήλωση ‘’ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ‘’ από τις 11.30 το πρωί , εις το ιστορικό κέντρο και εις τις 12.45 έξω από το Δημαρχείο ( κεντρική εκδήλωση ) , με την συμμετοχή χορωδιών και μουσικών σχημάτων του νησιού μας .
Συμμετέχουν : Οι παιδικές χορωδίες της ΄Χορωδίας Κέρκυρας΄ και της ΄Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας΄ , όπως και οι χορωδίες του Καλλιτεχνικού Συλλόγου ΄ Άι Μαθιά΄ , των ‘ Αυλιωτών΄ με την ΄Κερκυραϊκή Μαντολινάτα΄ και του ΄Βαλανιού΄ .
Επίσης προς ενίσχυση και περαιτέρω προβολή του εθίμου της ’’Κολομπίνας ‘’ από τις 12.00 μ.μ. θα μοιράσει δωρεάν κολομπίνες εις την Πλατεία Βραχλιώτη , με την υποστήριξη της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Π.Ε. Κέρκυρας .
Β . Την Μ. Παρασκευή 14 Απριλίου 2023 , την Ιερά Ακολουθία και την περιφορά του Επιταφίου , της Ι.Ν.Υ.Θ. Οδηγήτριας ( Παναγιωπούλα ) , εις την συνοικία της Πόρτας Ρεμούνδα , σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα :
Ώρα 16.15 μ.μ. Η Ιερά ακολουθία του Επιταφίου
Ώρα 17.15 μ.μ. Η Έξοδος του Επιταφίου .
Γ . Τέλος θα εκδόσει σε ηλεκτρονική μορφή το πρόγραμμα των Θρησκευτικών και μη εκδηλώσεων της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα , στην πόλη της Κέρκυρας , με αναφορές στα ήθη και Έθιμα εκείνης της περιόδου .
Ευχόμαστε ΄ΧΡΟΝΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ΄,΄ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ΄ και ΄ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ΄

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *