Φιλαρμονική Μάντζαρος: Νέα σχολή μελοδράματος

Η Φ.Ε. Μάντζαρος είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει στο Κερκυραϊκό κοινό, στο πλαίσιο των Σχολών της και της εκπαιδευτικής της δραστηριότητας, την ίδρυση Σχολής Μελοδράματος & Μιούζικαλ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Φιλαρμονική μας δημιουργεί τέτοια Σχολή.

Προ 70 ετών περίπου λειτουργούσε στην ΦΕΜ «Μελοδραματικός Θίασος», ο οποίος ανέβαζε πρωτίστως έργα όπερας-οπερέτας με πρωτεργάτη τον Κερκυραίο μουσουργό Αλέξανδρο Γκρέκ.

Η επανασύσταση αυτής της δραστηριότητας, ήταν η αφορμή που το ΔΣ και η καλλιτεχνική ηγεσία της Φιλαρμονικής αποφάσισαν την επανίδρυση μιας ανάλογης σχολής, προσαρμοσμένης στις απαιτήσεις της εποχής μας.

Η Σχολή Μελοδράματος και Μιούζικαλ θα έχει τρία Τμήματα και κύριο σκοπό την καλλιέργεια και εκπαίδευση τραγουδιστών αποφοίτων σχολών ή ή προχωρημένων σπουδαστών.

ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ:

Θα υπάρχει παιδικό τμήμα της Σχολής, που θα αφορά παιδιά ηλικίας 6 έως 14 ετών.

Τα παιδιά θα λαμβάνουν μέρος στο ανέβασμα παιδικών μουσικοθεατρικών παραμυθιών και παιδικής όπερας. Το παιδικό τμήμα θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη 18:00μμ με 19:30μμ και το κόστος των διδάκτρων θα είναι € 15 μηνιαίως. Οι σπουδαστές θα επιλέγονται κατόπιν ακρόασης.

Διδασκαλία: Έλλη Καρύδη

Τηλ επικοινωνίας πληροφορίες 6944988209 Έλλη Καρύδη.

ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ:

Στο Τμήμα ενηλίκων της Σχολής Μελοδράματος-Μιούζικαλ, η εκπαίδευση θα πραγματοποιείται με τη μελέτη του ανάλογου ρεπερτορίου και με την ενεργή συμμετοχή των σπουδαστών σε έργα Μελοδράματος ή μιούζικαλ.

Έμπειροι εξωτερικοί συνεργάτες σκηνοθέτες όπερας ή μιούζικαλ θα αναλαμβάνουν κατά περίπτωση την καθοδήγηση των σπουδαστών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα εισάγονται στην Σχολή Μελοδράματος – Μιούζικαλ κατόπιν ακρόασης και η φοίτηση θα διαρκεί 2 χρόνια. Κατόπιν θα λαμβάνουν μια βεβαίωση σπουδών.

Τα δίδακτρα για τους ενήλικες σπουδαστές θα είναι € 30 μηνιαίως.

 

ΜΕΛΟΔΡΑΜΑΤΙΚΟΣ ΘΙΑΣΟΣ:

Ένα τρίτο Τμήμα της Σχολής Μελοδράματος και Μιούζικαλ θα είναι ο Μελοδραματικός Θίασος.

Αυτό το τμήμα θα αφορά επαγγελματίες μονωδούς και θα ξεκινήσει προσεχώς, όποτε και θα προηγηθεί σχετική ανακοίνωση από την ΦΕΜ.

 

Οι ακροάσεις θα διεξάγονται στο κτήριο της «Μαντζαρος» (οδός Φιλαρμονικής αρ. 23) κάθε Τετάρτη 19:00μμ με 20:00μμ για τον μήνα Φεβρουάριο 2023 ή κατόπιν ραντεβού με την υπεύθυνη κ. Ελλη Καρυδη.

Καλλιτεχνικός Διευθυντης της Σχολής, όπως και όλων των Σχολών της ΦΕΜ, θα είναι ο Αρχιμουσικός μας κ. Σωκράτης Άνθης

 

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ: ΤΕΤΑΡΤΗ 1 Μαρτίου 2023

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *