Στέφανος Γκίκας με Υπ. Τουρισμού Βασίλη Κικίλια: «Πάμε για νέο Ρεκόρ στον Τουρισμό το 2023»

Συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια είχε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην Κέρκυρα.
Συγκεκριμένα, αναλύθηκε η πρόοδος που σημειώνεται στην υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης για την μετατροπή της Κέρκυρας σε Κέντρο Θαλασσίου Τουρισμού. Σε αυτό το πλαίσιο βρίσκεται σε εξέλιξη ο μεγάλος διεθνής διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για τη δημιουργία Μαρίνας MegaYacht στον Λιμένα της Κέρκυρας και προχωρούν οι εργασίες από τον ανάδοχο στην Μαρίνα «Καφέ Γυαλί». Επιπλέον εκπονήθηκε το Master Plan για την Μαρίνα Ημερολιάς, ενώ εκπονούνται τα τεύχη δημοπράτησης για την Μαρίνα της Λευκίμμης. Έχουν δε ήδη ξεκινήσει οι εργασίες αναβάθμισης της Μαρίνας του Γαΐου Παξών με πλωτές εξέδρες.
Ο Στέφανος Γκίκας μετέφερε στον Υπουργό το ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων καταλυμάτων με τις πισίνες και την υποχρεωτική παρουσία ναυαγοσώστη. Το θέμα αυτό ετέθη στην πρόσφατη συνάντηση του Βουλευτή με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Καταλυμάτων Κέρκυρας, Περικλή Κατσαρό. Ο κ. Κικίλιας ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι προωθείται νομοθετική ρύθμιση η οποία θα παρατείνει για ένα έως δύο χρόνια το ισχύον καθεστώς που ορίζει τα μέτρα ασφαλείας που οφείλουν να υφίστανται στα ενοικιαζόμενα τουριστικά καταλύματα.
Θέμα συζήτησης απετέλεσε και η περαιτέρω προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως είναι ο καταδυτικός τουρισμός που θα μπορούσε να αναπτυχθεί στην Κέρκυρα είτε σε επισημασμένα ναυάγια είτε με τη δημιουργία καταδυτικών πάρκων.
Αναφερόμενος στην επικείμενη τουριστική σεζόν, ο κ. Κικίλιας ενημέρωσε τον Στέφανο Γκίκα ότι από τις προκρατήσεις φαίνεται ότι το 2023 θα είναι μία νέα χρονιά ρεκόρ για τα Ιόνια Νησιά και κυρίως για την Κέρκυρα.
Ο Βουλευτής ενημέρωσε επιπλέον τον κ. Κικίλια για την μεγάλη επιτυχία του ΟΛΚΕ να φέρει την 62η Γενική Συνέλευση MedCruise, που θα πραγματοποιηθεί στις 23 – 26 Μαΐου 2023, στην Κέρκυρα. Η MedCruise είναι η Ένωση Λιμένων Κρουαζιέρας της Μεσογείου, της Μαύρης Θάλασσας, της Ερυθράς Θάλασσας και του Εγγύς Ατλαντικού. Πρόκειται για την μεγαλύτερη Ένωση Λιμένων Κρουαζιέρας, στην οποία συμμετέχουν 145 λιμένες από 22 χώρες και 3 ηπείρους, ενώ συνεργάζονται 45 φορείς.
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό γεγονός, το οποίο θα δώσει μεταξύ άλλων την ευκαιρία να προβληθούν περαιτέρω τόσο η Κέρκυρα και οι Παξοί, όσο και η Ελλάδα γενικότερα.
Ο Στέφανος Γκίκας προσκάλεσε τον Υπουργό Τουρισμού να παρευρεθεί στην έναρξη της 62ης Γενικής Συνέλευσης MedCruise, στην Κέρκυρα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *