Απάντηση σε ερώτηση (και) Αλ.Αυλωνίτη για την επαναφορά της ρύθμισης των 120 δόσεων

Στις 19 Δεκεμβρίου 2022, σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προχώρησαν 50 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ζητώντας να επανέλθει η δυνατότητα ένταξης σε ευνοϊκή ρύθμιση 120 δόσεων των οφειλών των πολιτών και με κούρεμα των οφειλών της πανδημίας, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη και συνυπογραφή του βουλευτή Κέρκυρας και Αν.Τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξανδρου Αυλωνίτη.

Στις 9 Ιανουαρίου 2023, λάβαμε την υπ’αριθμ. 2193/2023 απάντηση, την οποία υπογράφει ο Υφ.Οικονομικών κ.Απόστολος Βεσυρόπουλος. Δυστυχώς, φαίνεται ξανά πως η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα, αφήνοντας τους συμπολίτες μας στο έλεος της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης. Στην μονοσέλιδη απάντηση του, ο Υφυπουργός αναφέρει πως «Tο Υπουργείο Οικονομικών παρακολουθεί την αποτελεσματική εφαρμογή της φορολογικής πολιτικής και αξιολογεί τις επιπτώσεις των ληφθέντων φορολογικών μέτρων.», χωρίς να γίνεται καμία αναφορά για το εάν υπάρχει πρόθεση επαναφοράς της δυνατότητας ρύθμισης των οφειλών σε 120 δόσεις ή σε άλλο αριθμό δόσεων.

Όσο η κυβέρνηση αξιολογεί, οι πολίτες βρίσκονται σε άθλια κατάσταση. Μετρώντας σχεδόν δυο χρόνια υγειονομικής κρίσης και ολικών lockdowns, χιλιάδες πολίτες βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς έρχονται αντιμέτωποι με συσσωρευμένες οφειλές και με ορατό τον κίνδυνο μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης. Αν λάβουμε υπόψη μας και την οικονομική κρίση που διανύουμε, λόγω δραματικής αύξησης των τιμών των προϊόντων και των υπηρεσιών, με αποκορύφωμα την ενέργεια, αντιλαμβανόμαστε ότι το μέσο νοικοκυριό αδυνατεί πλέον να βιοποριστεί, πολύ περισσότερο να ανταποκριθεί σε οικονομικές υποχρεώσεις. Τι περιμένει η κυβέρνηση; Πόσα δεδομένα χρειάζεται;

Άμεσα το Υπουργείο θα πρέπει να μεριμνήσει προκειμένου να επανέλθει η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών σε 120 δόσεις, με κούρεμα των οφειλών της πανδημίας, ώστε να δοθεί μια ανάσα στους συμπολίτες μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *