Βράβευση των αριστούχων μαθητών Λυκείων της Κέρκυρας από το Επιμελητήριο Κέρκυρας

Στην τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών Λυκείων της Κέρκυρας που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κέρκυρας την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης ο οποίος επαίνεσε την πρωτοβουλία του φορέα. Παραδίδοντας δε, το βραβείο είπε μεταξύ άλλων:

… «Αγαπητά μου παιδιά, είμαστε δω για να τιμήσουμε τον ακούραστο αγώνα που κάνατε, με την βοήθεια των καθηγητών σας και την συμπαράσταση των οικογενειών σας, ώστε να κατακτήσετε μία θέση στην κοινωνία της μόρφωσης…Σε μια εποχή πολύ δύσκολη για όλους μας, κάντε τη γνώση, δύναμη μέσα από την κριτική σκέψη και διευρύνετε τους ορίζοντες σας.

Να ξέρετε όμως ότι το μεγαλύτερο εφόδιο στη ζωή είναι το ήθος, ο πολιτισμός, οι αξίες που επιλέγουμε.

Αξίες που επιτρέψαμε να ξεθωριάσουν. Για να μπορούμε λοιπόν να παραμείνουμε αισιόδοξοι σε πείσμα των καιρών, πρέπει να ξανα-αναδείξουμε τις διαχρονικές αξίες που διδάσκει η Παιδεία κι ο Πολιτισμός μας: την ελευθερία της σκέψης, την ευγενή άμιλλα, τη βελτίωση της προσωπικότητας, τη δημιουργική φιλοδοξία, τον ανθρωπισμό, την αλληλεγγύη, τη δημοκρατία.

Πρέπει να ξανα-πιστέψουμε στις δυνάμεις μας, να ξανα-βρούμε την εμπιστοσύνη μας, να ελευθερώσουμε το δημιουργικό μας πνεύμα σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Είμαι απόλυτα σίγουρος θα το καταφέρετε.

Αγαπητά μου παιδιά…Είμαστε υπερήφανοι για σας. Καλή επιτυχία σε ό,τι κι αν κάνετε. Διευρύνετε τους ορίζοντές σας, κυνηγάτε τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σας. Τολμήστε να χαράξετε τη δική σας πορεία και να βρείτε τον προορισμό που θέλετε».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *