Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων: Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εξαπάτησε τους γονείς!

Ένα περιστατικό εξαπάτησης διαπράχθηκε από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Αλαμάνο. Την ώρα που η υπουργός Παιδείας ήρθε στην Κέρκυρα για να κάνει την φιέστα των εγκαινίων του 4ου ΓΕΛ, ο διευθυντής εκπαίδευσης είχε ήδη στείλει στους γονείς του 1ου Γυμνασίου έντυπο αίτησης συγκατάθεσης των γονέων για να δώσουν την άδεια φωτογραφιών και επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων των παιδιών τους αφού ο ίδιος θα επισκέπτονταν το σχολείο και θα συζητούσε μαζί τους. Αυτό μαρτυρά και το παρακάτω απόσπασμα:

Άλλα όμως ήταν τα σχέδια του Διευθυντή Εκπαίδευσης σε συνεργασία με την υπουργό Παιδείας. Η κ. Κεραμέως επισκέφτηκε εντελώς «τυχαία» το 1ο Γυμνάσιο Κέρκυρας αμέσως μετά την αναχώρησή της από το 4ο ΓΕΛ. Καταλαβαίνουμε ότι όλα έπρεπε να γίνουν εν κρυπτώ αφού όλοι γνώριζαν ότι οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς θα αντιδρούσαν στην επίσκεψη της υπουργού στην Κέρκυρα.
Αναρωτιόμαστε αν τέτοιες πρακτικές εξαπάτησης φέρνουν πιο κοντά τους γονείς και τα παιδιά μας με το σχολείο. Αν τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές καλλιεργούν κλίμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας. Αυτό που πασχίζουν καθημερινά οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς να μάθουν στα παιδιά είναι η ειλικρίνεια, η εντιμότητα, η αγάπη για την μόρφωση και ο ανυποχώρητος αγώνας υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους. Αυτό το παράδειγμα έδωσαν και σήμερα με την συμμετοχή τους στην αγωνιστική «υποδοχή» της υπουργού Παιδείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *