Μερόπη Υδραίου: «Ο Δήμος έχει μπει στη ψηφιακή εποχή, προσφέρει ψηφιακές υπηρεσίες στους δημότες»

Τις ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχει πλέον ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων παρουσίασε στο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου. Παράλληλα, η Δήμαρχος κατέθεσε μια σημαντική πρόταση που αφορά στο σύνολο του νησιού της Κέρκυρας και από την οποία μπορούν να έχουν οφέλη και οι άλλοι δύο δήμοι.
Αναφέροντας ότι οι μεγάλοι δήμοι με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων μπορούν να χρηματοδοτηθούν για τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους από το Ταμείο Ανάκαμψης, συνολικά με 90 εκατομμύρια ευρώ ενώ οι υπόλοιποι δήμοι θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ με συνολικά 230 εκατομμύρια ευρώ, η Μ.Υδραίου τόνισε: «Προτείνω στη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης να μπορούν να ενταχθούν και Δήμοι ενός ενιαίου γεωγραφικού συνόλου που αποτελούσαν ενιαίο δήμο αλλά διασπάστηκαν. Και αναφέρομαι στην Κέρκυρα που θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν και να υλοποιηθούν δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού στο σύνολο του νησιού, που θα υπηρετούν την έννοια της μητροπολιτικής αυτοδιοίκησης με υπηρεσίες για το σύνολο του νησιού.»
Όπως προαναφέρθηκε, η Δήμαρχος παρουσίασε στους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης τις ψηφιακές υπηρεσίες που προσφέρει πλέον ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στους δημότες, μεταξύ των οποίων είναι:
-Η ψηφιακή πλατφόρμα διαχείρισης αιτημάτων πολιτών της «Novoville», Μέσα δύο χρόνια λειτουργίας της, οι Υπηρεσίες του Δήμου έχουν επιλύσει πάνω από 11.000 αιτήματα πολιτών που υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά. Ο δημότης ή επισκέπτης του Δήμου έχει τη δυνατότητα να δηλώνει σε πραγματικό χρόνο προβλήματα που συναντά στην καθημερινότητα του, όπως π.χ. καμένες λάμπες, λακκούβες στο οδόστρωμα, μέχρι και έκτακτα περιστατικά που απαιτούν την δημοτική συνδρομή. Κάθε πολίτης μπορεί να στείλει άμεσα, χωρίς κόστος και χωρίς να τηλεφωνήσει ή να επισκεφτεί το Δήμο όλα τα αιτήματα που τον αφορούν.
-Παροχή ΔΩΡΕΑΝ ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο σε υπαίθριους δημόσιους χώρους με την τοποθέτηση 15 WiFi Hotspots. Το δίκτυο θα επεκταθεί και με άλλα σημεία το επόμενο διάστημα.
-Δημιουργία ψηφιακών θυρίδων για τους πολίτες και τις υπηρεσίες του Δήμου ενώ για πρώτη φορά ενεργοποιήθηκε η ψηφιακή υπογραφή στις λειτουργίες του Δήμου.
-Αναβάθμιση του βασικού ιστότοπου του Δήμου (corfu.gr) και δημιουργία τριών νέων ιστότοπων που ο καθένας από αυτούς έχει διαφορετική και ειδική θεματολογία (recycle.corfu.gr, visit.corfu.gr, smart.corfu.gr).
-Χρήση των νέων τεχνολογιών για να αναπτυχθεί η διαδικασία διαβούλευσης με τους δημότες και να ενισχυθεί ο δείκτης συμμετοχής του δημότη σε σχεδιασμούς και αποφάσεις.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *