Έναρξη λειτουργίας του ΚΕΠ Υγείας στο Δήμο κεντρικής Κέρκυρας και διαποντίων νήσων

Με μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερη ανταπόκριση πραγματοποιήθηκε η δεύτερη δράση συνδιοργάνωσης με τον Σύλλογο Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ”, εξετάσεων ελαστογραφίας ήπατος, καθώς και ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ασθενών με χρόνια ηπατικά νοσήματα και του γενικού πληθυσμού, γύρω από τους παράγοντες ανάπτυξης καρκίνου του ήπατος και σε συνέχεια της πρώτης δράσης του Σεπτεμβρίου.

Η εξέταση ελαστογραφίας ήπατος υλοποιήθηκε στα πλαίσια των δράσεων και των προγραμμάτων για την προαγωγή και την προστασία της Δημόσιας Υγείας του Δήμου, με την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας και του Κερκυραϊκού Συλλόγου Προστασίας Ατόμων Που Πάσχουν Από Μεσογειακή Αναιμία.

Οι εξετάσεις ελαστογραφίας, που έλαβαν χώρα από εκπαιδευμένο προσωπικό από την Εταιρεία Ενδοσκοπική με την υποστήριξη και καθοδήγηση της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης του Ήπατος είχαν ιδιαίτερα αυξημένη προσέλευση.
Συγκεκριμένα, από την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου έως και την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου εξετάστηκαν 143 πολίτες στο χώρο της νέας δομής του Δήμου, στο ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ, στην πόλη της Κέρκυρας. Επιπλέον, με την συνεργασία του Κέντρου Κοινότητας Παράρτημα ΡΟΜΑ που συμμετείχε στην διοργάνωση, εξετάστηκαν 33 άτομα στον χώρο της δομής στον Άγιο Ιωάννη της Δ.Ε Παρελίων.

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ευχαριστεί θερμά το Σύλλογο Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» για την μοναδική αυτή δυνατότητα που πρόσφερε στους συμπολίτες μας. Προσβλέπουμε στη συνέχιση της συνεργασίας μας και σε μελλοντική υλοποίηση δράσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *