Διεθνές φεστιβάλ CIOFF – UNESCO Μεσογειακών χωρών 2023. Προφεστιβαλική Πολιτιστική Διημερίδα 19-20 Νοεμβρίου 2022

Το ελληνικό τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Λαϊκών Φεστιβάλ και Λαϊκών Τεχνών (CIOFF) της UNESCO, το Ιόνιο Παν/μιο και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Σινιών-μέλος του CIOFF διοργανώνουν πολιτιστική διημερίδα, στις 19 και 20 Νοεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Μ. Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων.
Η πολιτιστική διημερίδα εντάσσεται στις προ-φεστιβαλικές εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ CIOFF® Μεσογειακών Πολιτισμών, Κέρκυρα 6-10 Σεπτεμβρίου 2023, με τη συμμετοχή 16 χωρών της Μεσογείου, μελών του παγκόσμιου CIOFF, όπου θα παρουσιάσουν τις παραδοσιακές μουσικές, τους χορούς και το εθνικό τους ρεπερτόριο, με συνοδεία εθνικών μουσικών οργάνων και με παραδοσιακές φορεσιές.
👉Στις κεντρικές δράσεις της διημερίδας περιλαμβάνονται:
19 Νοεμβρίου, 11 π.μ.: Συνέντευξη Τύπου.
19 Νοεμβρίου, 7 μ.μ.: Εκδήλωση προβολής της κερκυραϊκής μουσικο-χορευτικής παράδοσης με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια της Κέρκυρας από τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Σινιών και τον Πολυφωνικό Χορό Κυνοπιαστών Κέρκυρας «Γειτονία», όπως και με μουσική κλασικού ρεπερτορίου από το Ionian Horn Ensemble (Σχολή Κόρνου, τάξη Κώστα Σίσκου) και σπουδάστριες λυρικού τραγουδιού (τάξη Λίας Κολυτά) από το Ιόνιο Ωδείο.
20 Νοεμβρίου, 10.30 π.μ.: Επιστημονική στρογγυλή τράπεζα, με θέμα: «τα φολκλορικά φεστιβάλ και η προβολή της πολιτισμικής κληρονομιάς μέσα απ’ αυτά».
Προσκεκλημένοι ομιλητές:
Panagiota Andrianopoulou Παναγιώτα Ανδριανοπούλου, Εθνολόγος-Λαογράφος, Προϊσταμένη Τμήματος Συλλογών, Έρευνας και Τεκμηρίωσης Λαϊκής Τέχνης/Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού-ΥΠΠΟΑ.
Renata Dalianoudi Ρενάτα Δαλιανούδη, Μουσικολόγος και Δρ Εθνομουσικολογίας, Αν. Καθηγήτρια στο Τμ. Τεχνών Ήχου & Εικόνας και Εκπρόσωπος του Ιονίου Παν/μίου για το Φεστιβάλ Μεσογειακών Πολιτισμών 2023.
Stavros Katsios Σταύρος Κάτσιος, Καθηγητής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Διεθνούς Οικονομικού Εγκλήματος του Ιονίου Παν/μίου, κάτοχος της έδρας UNESCO «για τις απειλές κατά της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και των σχετικών με την Πολιτιστική Κληρονομιά Δραστηριοτήτων».
Enrih Merdic, Καθηγητής Πανεπιστημίου Osijek, Αντιπρόεδρο Τομέα CIOFF® Νότιας Ευρώπης, Πρόεδρο CIOFF® Κροατίας, χοροδιδάσκαλος και χορογράφος.

Eπιστημονική εκπρόσωπος Ιονίου Παν/μίου: Ρενάτα Δαλιανούδη
Ευχαριστώ από καρδιάς τον Πρύτανη του Ι.Π. κ. Andreas Floros, τον Πρόεδρο του Εθνικού Τμήματος CIOFF-UNESCO κ. Kostas Ioannidis, τον Πρόεδρο του Mορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σινιών κ. Giannis Garnelis, τον Πρόεδρο του Τμ. Τεχνών Ήχου και Εικόνας κ. Andreas Giannakoulopoulos, τον Πολυφωνικό Χορό Κυνοπιαστών “Γειτονία”, το Ιόνιο Ωδείο Κέρκυρας, την κα Elsamaria Dolianiti, την Ερτ Κέρκυρας, την ΕΡΤ3, τον Καθηγητή Διερμηνείας κ. Stefanos Vlachopoulos, τις διερμηνείς μας Sofia Zangana και Σοφία Σταθοπούλου, την κα Ria Avgerinou από την Πρυτανεία, την κα Μάρη Κοσμαρίκου από τις δημόσιες σχέσεις του Ι.Π., την Roubini Economidou για τη διαχείριση της ιστοσελίδας, όπως και όλους τους συντελεστές!

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπ. Τουρισμού και της Hellenic National Commission for UNESCO Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO. Γίνεται με την υποστήριξη του Τμ. Τεχνών Ήχου και Εικόνας και του Τμ. Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Παν/μίου, ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι η Ερτ Κέρκυρας και τα ιδιωτικά κανάλια My Kerkyra, Ενημέρωση, H Κέρκυρα σήμερα και το Corfuland.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *