Ο Αλέκος Αυλωνίτης για τη στάση εργασίας των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κέρκυρας

Ακόμη μια φορά οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Κέρκυρας διαμαρτύρονται με στάση εργασίας για την υποστελέχωση, την απαξίωση και την υποβάθμιση των δημοσίων δομών υγείας, στο πλαίσιο πανελλαδικής απεργίας.

Είμαι στο πλευρό τους κι ενώνω τη φωνή μου μαζί τους για άμεση στελέχωση όλων των κλινικών, προσλήψεις ιατρών και προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας και παύσης αυταρχικών συμπεριφορών από τη διοίκηση.

Πρόσφατα επισκέφθηκα εκ νέου το Κέντρο Υγείας Λευκίμμης και διαπίστωσα την τραγική εγκατάλειψη των κτιριακών υποδομών, γεγονός που –δυστυχώς-είναι κανόνας στα Κέντρα Υγείας του νησιού, ενώ και οι εργαζόμενοι στον Ψυχιατρικό τομέα διαμαρτύρονται δικαίως, γιατί εργάζονται σε επικίνδυνα, ασυντήρητα κτίρια που καταρρέουν. Οι υπεύθυνοι αυτής της, χωρίς προηγούμενο, κατάστασης στη δημόσια υγεία του νησιού, δεν ορρωδούν προ ουδενός, προκειμένου να διαφυλάξουν τις θέσεις, τα συμφέροντά τους και τις στυγνές πολιτικές που υπηρετούν.

Η υπόθεση της δημόσιας υγείας είναι υπόθεση όλων μας, ο αγώνας των εργαζομένων είναι και δικός μας, η διεκδίκηση για σύγχρονες, δημόσιες υπηρεσίες υγείας μας αφορούν όλους.
Στην κατεύθυνση αυτή, η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσα για την επικρατούσα, αλγεινή κατάσταση στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, συζητείται στη Βουλή τη Δευτέρα 24/10 (ώρα έναρξης συνεδρίασης 16:00), προκειμένου να αναδειχθούν τα προβλήματα της υποστελέχωσης και αυταρχικής διοίκησης στο Νοσοκομείο μας και να αναζητηθούν απαντήσεις από τον Υπουργό Υγείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *