Πολιτιστικός Σύλλογος Γαρίτσας: “Δεν εκδόθηκε καμία οριστική απόφαση Δικαστηρίου”

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαρίτσας στην οποία αναφέρονται τα εξής:

“Πληροφορηθήκαμε οτι εκδόθηκε το από 12-10-2022 δελτίο τύπου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων το οποίο αναγνώσαμε και μας προκάλεσε έκπληξη αλλά και αγανάκτηση.

Με αυτό το δελτίο τύπου στην ουσία διαστρεβλώνεται η αλήθεια!

Πληροφορούμε λοιπόν το κοινό ότι τεχνηέντως δεν αναφέρεται το πραγματικό γεγονός ότι το δικαστήριο της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων έχει προσδιοριστεί για την 23-11-2022 ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κέρκυρας και δεν υφίσταται καμία οριστική απόφαση!

Καλούμε λοιπόν το φορέα εκτέλεσης του έργου και τον εργολάβο όπως απέχουν από οποιαδήποτε ενέργεια κοπής δέντρου στο Άλσος Γαρίτσας-Ανεμόμυλου μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Σε κάθε περίπτωση ο αγώνας μας συνεχίζεται για τη προστασία του περιβάλλοντος και την αυθαίρετη κοπή δέντρων χωρίς καμία επιστημονική μελέτη.

Όσον αφορά την οιονεί δικαστική απόφαση που εκδόθηκε επί τους αιτήματος προσωρινής διαταγής και στην οποία αναφέρεται το δελτίο τύπου , πληροφορούμε το κοινό ότι οι Πληρεξούσιοι Δικηγόροι μας ( Αναστάσιος Κοσμάς και Γεώργιος Κοσκινάς που υποστήριξαν την αίτηση ενώπιον του Δικαστή υπηρεσίας) την χαρακτηρίζουν προσβολή για το δικαιικό σύστημα και πλήγμα στο Νομικό πολιτισμό και εξεδόθη απο τη δικαστή υπηρεσίας η οποία κρίνεται και αυτή για τις αποφάσεις της απο τα αρμόδια όργανα της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Για πρώτη φορά στα νομικά χρονικά, σε στάδιο προσωρινής διαταγής γίνεται οριστική κρίση χωρίς να έχει λάβει χώρα η συζήτηση της κυρίας αίτησης!! Παγκόσμια πρωτοτυπία που εμφανίστηκε στο Δικαστήριο της Κέρκυρας!

Τίποτα δε θα μείνει αναπάντητο και ανεξερεύνητο, άλλωστε οι Πληρεξούσιοι Δικηγόροι μας μετά την ανάγνωση της προκλητικής και νομικά αβάσιμης οιονεί δικαστικής απόφασης και όσα ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, προχωρούν ΑΜΕΣΑ σε ενέργειες για να διορθώσουν την προσβολή του Νομικού πολιτισμού που προκλήθηκε και να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που έχουν παραβεί το καθήκον τους.

Άμεσα λοιπόν κατατίθεται στο Δικαστήριο ότι είναι απαραίτητο για τη προστασία του Άλσους Γαριτσας Ανεμόμυλου και συνεχίζουμε τον αγώνα μας με τη προσωπική παρουσία μας στο χώρο που επιχειρείται ο βιασμός του περιβάλλοντος και η κοπή δέντρων χωρίς επιστημονική μελέτη για αυτή την κοπή”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *