Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας τίμησε τον Ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο

Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας φιλοξενεί τον κερκυραϊκής καταγωγής (η μητέρα του κατάγεται από την Κασσιώπη) Ολυμπιονίκη και μεταλλιονίκη Ντούσκο Στέφανο. Ο συντοπίτης μας σκιφίστας, αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων κατάφερε να ανέβει στο βάθρο με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος και τον εθνικό ύμνο να ακούγεται μέσα στο Τόκιο στις 30 Ιουλίου 2021.

Το απόγευμα το Σαββάτου πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις προς τιμήν του, ενώ ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας, μετά την Ολυμπιονίκη κ. Μαρία Γεωργάτου, δεσμεύεται το όνομα του να κοσμήσει ένα αθλητικό έργο στο Δήμο.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ

Γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 1997 στην Κέρκυρα, από Γιαννιώτη πατέρα και μητέρα Κερκυραία με καταγωγή από την Κασσιώπη. Είναι το πρώτο από τα τρία παιδιά του Βασίλη και της Μαρίας Ντούσκου (Άρτεμις και Άγγελος τα άλλα δύο). Πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στην Κασσιώπη. Εκεί ζουν οι παππούδες του, τους οποίους επισκέπτεται με κάθε ευκαιρία, απολαμβάνοντας τη θάλασσα με τον παππού του Στέφανο στο καΐκι που εκείνος ονόμασε «Στεφανάκη» για χάρη του εγγονού.

Είναι αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων (Ν.Ο.Ι.) με πολλά μετάλλια στο ενεργητικό του αλλά η πλήρης δικαίωση των αγώνων του ήρθε τα ξημερώματα της 30ής Ιουλίου 2021, στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, όπου χάρισε στην ελληνική κωπηλασία το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στην Ιστορία και 4ο στο σύνολο της ελληνικής κωπηλασίας στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και το 3ο στην ελληνική κωπηλασία ανδρών. Είναι και φοιτητής Ιατρικής, ενώ πλέον έχει θέσει νέο στόχο, τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, όπου θα διεκδικήσει ακόμα ένα µετάλλιο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *