4o Corfu Food and Wine Festival. Γράφει ο Βασίλης Καββαδίας

Ως πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Γαστρονομίας Κέρκυρας (Corfu Food and Wine Festival) και του Σωματείου Ionian Inspires, μετά τη λήξη του πρώτου μέρους  του Φεστιβάλ, οφείλω να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου σε όλους όσους βοήθησαν στη διεξαγωγή του.
Ο θεσμός του Διεθνούς Φεστιβάλ Γαστρονομίας Κέρκυρας (Corfu Food and Wine Festival) ξεκίνησε το 2018 από τον (ενιαίο) Δήμο Κέρκυρας, το Σωματείο Ionian Inspires ,τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας και την Ομοσπονδία Εστιατορικών και συναφών Επαγγελμάτων, άμεσα δε πλαισιώθηκε από όλους τους τουριστικούς φορείς του νησιού. Τα τελευταία δύο χρόνια συμπεριέλαβε στους κόλπους του και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Ιονίων Νησιών.
Όλους αυτούς λοιπόν θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς για τη γενναιόδωρη συμμετοχή τους στις ιδιαίτερα επιτυχημένες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.
Ιδιαιτέρως όμως θέλω να ευχαριστήσω την κα Νεκταρία Κοκκινάκη, που μέσα από  τις διηγήσεις και τη μαγειρική της τέχνη της φωτίστηκε ο πολιτισμός της Κρήτης και η υπέροχη κρητική κουζίνα.
Φυσικά την κα Ιβέτ Μάνεσση, την Ελληνοαμερικανίδα συγγραφέα βραβευμένη τρεις φορές με το βραβείο Emmy, η οποία ταξίδεψε από τη Νέα Υόρκη για να μας μεταφέρει στους μαγικούς κόσμους των βιβλίων της.
Όπως κάθε φορά, το Corfu Food  and Wine Festival με αφορμή τη γαστρονομική εμπειρία αναδεικνύει ένα επίκαιρο θέμα. Φέτος με ‘όχημα’ το κρασί, προβάλει την αλληλεγγύη των λαών  μέσα από το παράδειγμα της Κέρκυρας, η οποία κατά τη μακραίωνη ιστορία της προσέφερε καταφύγιο, βοήθεια και αλληλεγγύη σε κάθε κυνηγημένο, απροστάτευτο, περιπλανώμενο άνθρωπο, ιδέα ή πολιτισμό.
Όμως, πάλι όπως κάθε φορά, το Corfu Food  and Wine Festival φιλοξένησε στρογγυλά τραπέζια συζητήσεων, όπως η συζήτηση για τον Πολιτισμό του Κρασιού στην Κέρκυρα, τη Σερβία, την Κρήτη, το Άγιο Όρος, τη Θρησκεία και τον Τουρισμό.
Επίσης, εξαιρετικό ενδιαφέρον μέχρι τώρα έχουν οι επαφές των αλλοδαπών επισκεπτών του νησιού, που συνέρρευσαν μαζικά αυτές τις μέρες στους χώρους διεξαγωγής του φεστιβάλ, με τους παραγωγούς και οι ερωτήσεις τους για το ελληνικό κρασί. Το γεγονός δε ότι το φαγητό, το κρασί, η διασκέδαση και η συμμετοχή σε οποιαδήποτε συζήτηση ήταν χωρίς οικονομική επιβάρυνση για αυτούς,  τους προξένησε μεγάλη έκπληξη και εξήραν ιδιαίτερα την ελληνική-κερκυραϊκή φιλοξενία.
Τέλος, προς αποφυγή οποιασδήποτε παρανόησης, η οργανωτική επιτροπή δηλώνει ότι το Corfu Food  and Wine Festival δεν τελείωσε, απλά λόγω των προβλημάτων του καιρού οι υπόλοιπες εκδηλώσεις μετατίθενται στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου και θα ανακοινωθεί εντός των ημερών ο χώρος και χρόνος αυτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *