Θα επιτελέσει επιτέλους τον ρόλο της η Πολιτική Προστασία του Δήμου; Η Πεντέλη  είναι ένα τσιγάρο αδιαφορίας δρόμος

Πολλά τα παράπονα που δεχόμαστε από συμπολίτες μας για την αβελτηρία, την ολιγωρία, την εμμονική γραφειοκρατική αντίληψη, με αποτέλεσμα να χάνεται η ουσία, που δεν είναι τίποτε άλλο, από την έγκαιρη παρέμβαση και λήψη μέτρων για την προστασία της περιούσιας και της ζωής των πολιτών.

Οι εικόνες κόλασης από την Πεντέλη, την Παλλήνη, την Ανθούσα, τον Γέρακα είναι νωπές και θα πρέπει όλους μας να μας προβληματίζουν. Όλους; Δυστυχώς δεν φαίνεται να προβληματίζονται, όσο θα έπρεπε οι αρμόδιοι της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κεντρικής Κέρκυρας, όπου μεταξύ των άλλων φαίνεται ότι υπάρχει «σπασμένο τηλέφωνο» μεταξύ του πολιτικού προϊσταμένου και της διοίκησης, η οποία εξαντλείται και να χάνεται στον «ωκεανό» της γραφειοκρατίας, χωρίς να δίνει άμεσες λύσεις στα προβλήματα. Το αποτέλεσμα είναι οι συμπολίτες μας να βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, φοβούμενοι για τις ζωές τους και τις περιουσίες τους.

Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των συμπολιτών να παρέμβει η Πολιτική Προστασία και να εφαρμόσει τον νόμο, αυτό δυστυχώς δεν φαίνεται να ισχύει, σε πολλές περιπτώσεις, όπως στην Αγία Ελένη Καναλίων αλλά και αλλού. Αν ο οποιοσδήποτε δεν επιθυμεί για τους δικούς του λόγους να καθαρίσει από τα χόρτα και την «ζούγκλα» την ιδιοκτησία του, δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο την περιουσία και την ζωή των υπολοίπων. Γιατί λοιπόν η Πολιτική Προστασία του Δήμου κεντρικής Κέρκυρας, παρά τα αιτήματα που επανειλημμένα έχουν διατυπωθεί και εγγράφως και προφορικώς δεν εκτελεί το καθήκον της; Που δεν είναι άλλο από την προστασία της περιουσίας και της ζωής των δημοτών; «Κάλλιον εστι προλαμβάνειν παρά θεραπεύειν» έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι, αλλά φαίνεται ότι τους αγνοούμαι.

Προχθές με σταμάτησε στο δρόμο μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία με δυσκολία περπατούσε με το μπαστουνάκι της και με δάκρυα στα μάτια με παρακάλεσε να κάνω κάτι γιατί στο δήμο την στέλνουν από τον έναν στον άλλο, χωρίς να βρει ανταπόκριση και φοβάται μην πιάσει φωτιά το οικόπεδο δίπλα από το σπίτι της. Πραγματικά συγκινήθηκα γιατί ένιωσα αδύναμος να την βοηθήσω. Δυστυχώς οι αρμόδιοι ΔΕΝ ΑΚΟΥΝ. Ισχύει το εις ώτα μην ακουόντων.  Αλλά με τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ.

Το έχουν καταλάβει αυτό στο Δήμο κεντρικής Κέρκυρας. Έργα για την βελτίωση των δημόσιων υποδομών δε κάνουν, έστω ας κάνουν κάτι που είναι και το μείζον για τους συμπολίτες μας, η προστασία της ζωής και της περιουσίας τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *