“48 χρόνια μετά, δεν ξεχνάμε”

Μήνυμα για την συμπλήρωση 48 χρόνων από την εισβολή στην Κύπρο του Βουλευτή Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Δημήτρη Μπιάγκη

“Η μαύρη επέτειος της Τουρκικής εισβολής στην Μεγαλόνησο υπενθυμίζει σ’ όλους μας το χρέος μας απέναντι στον Κυπριακό Ελληνισμό, ειδικά σήμερα που η τουρκική προκλητικότητα οξύνεται καθημερινά και μαίνεται ακόμα η πολεμική σύρραξη στην καρδιά της Ευρώπης που δοκιμάζει τις αντοχές της ανθρωπότητας.

48 χρόνια μετά, και η τουρκική κατοχή στη νησί της Κύπρου συνεχίζεται. Η εθνική αυτή τραγωδία, μας καλεί να διδαχθούμε από την ιστορία και μην ξεχάσουμε ποτέ τις εγκληματικές θηριωδίες, τη βία, την προσφυγιά και το δράμα των αγνοουμένων και των οικογενειών τους. Παράλληλα, να εξάγουμε τα συμπεράσματά μας για τις τραγικές αποφάσεις της Χούντας των συνταγματαρχών που με το πραξικόπημα κατά της εκλεγμένης κυβέρνησης της Κύπρου άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στην τουρκική εισβολή και τις θηριωδίες που ακολούθησαν.

Η Ελλάδα σήμερα θυμάται και τιμά όσους χάθηκαν, τους αγνοούμενους και τους ζώντες Κύπριους και Ελλαδίτες, οι οποίοι το 1974 υπερασπίστηκαν με γενναιότητα και σθένος της ελευθερία του νησιού από τον τούρκο εισβολέα. Σήμερα, ακόμα και σε ετούτη τη μαύρη επέτειο, η Κέρκυρα στέκει για ακόμα μια φορά περήφανη απέναντι στη σύγχρονη ιστορία, προσφέροντας τους δικούς της αφανείς ήρωες στη μαρτυρική μεγαλόνησο.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *