Προβολές Θερινού Σινεμά στο Μουσείο Καποδίστρια

Μια αγαπημένη συνήθεια επιστρέφει! Από αυτή την Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2022, και για τις επόμενες Παρασκευές του καλοκαιριού, το Μουσείο Καποδίστρια, σε συνεργασία με το the Moonlight Cinema Caravan, διοργανώνει βραδιές θερινού κινηματογράφου στο κήπο του!

Οι βραβευμένες ταινίες που θα προβληθούν φέτος κινούνται πάνω σε μια σύγχρονη προσέγγιση της επετείου του Αγώνα για Ελευθερία και αναδεικνύουν σύγχρονα θέματα, σχετικά με τον αγώνα ατόμων, ομάδων και κοινωνιών για ένα μέλλον με σεβασμό στον άνθρωπο και τον πλανήτη.

Παρασκευή 8 Ιουλίου
“Γυναίκα από Χρυσό”
Woman in gold
2015 | Διάρκεια 109λ | Δραματική | K-13
Αγγλική γλώσσα με ελληνικούς υπότιτλους
Ώρα: 21:30
Είσοδος: 6€

Μια ταινία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα σε σκηνοθεσία του Σάιμον Κέρτις, με πρωταγωνιστές την Έλεν Μίρεν και τον Ράιαν Ρέϊνολντς.

Υπόθεση: Εξήντα χρόνια μετά τη φυγή της από τη ναζιστική Βιέννη για τις ΗΠΑ, η Μαρία Άλτμαν επιχειρεί να ανακτήσει τα κλεμμένα οικογενειακά της κειμήλια, ανάμεσά τους κι έναν από τους εμβληματικότερους πίνακες του Γκούσταβ Κλιμτ που για δεκαετίες παρουσιάζονταν στην Πινακοθήκη Belvedere της Αυστρίας. Με τη βοήθεια ενός νεαρού δικηγόρου, η Άλτμαν ξεκινά έναν μεγάλο δικαστικό αγώνα για την αποκατάσταση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *