Το Πράσινο Κίνημα για το νομοσχέδιο για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία: Παράταση της διαβούλευσης και περισσότερη ενημέρωση

Το Πράσινο Κίνημα υποδέχεται με μεγάλη ικανοποίηση το νέο νομοσχέδιο για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2030 «Μια Ελλάδα με Όλους για Όλους», καθώς άλλωστε ήταν πάγιο αίτημα του Πράσινου Κινήματος η κατάθεση του.

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να στηλιτεύσουμε και μάλιστα πολύ έντονα το γεγονός πως δίνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής διαβούλευσης για πολύ λίγο χρόνο και συγκεκριμένα, μέχρι της 19 Μαϊου 2024. Μας μοιάζει αδύνατο να μην είχαν την ενσυναίσθηση οι αρμόδιοι του Υπουργείου να κατανοήσουν πως ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο που αφορά ανθρώπους με αναπηρίες θα πρέπει να τύχει ευρείας δημόσιας διαβούλευσης και αυτές οι μέρες προφανώς και δεν είναι αρκετές.

Παράλληλα, θα πρέπει να τονιστεί ότι όσο σημαντικό είναι να δοθεί παράταση στη διαβούλευση άλλο τόσο είναι να γίνει γνωστό ότι έχει τεθεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προς διαβούλευση. Θα πρέπει να κοινοποιηθεί προς όλες τις οργανώσεις ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες, ώστε να λάβουν μέρος με τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις τους καθώς και από κάθε άλλο ενδιαφερόμενο πολίτη.

Ενημερώνουμε ότι η διαβούλευση έχει αναρτηθεί τόσο στο opengov όσο και στον προσβάσιμο ιστότοπο https://amea.gov.gr

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του Πράσινου Κινήματος Φώτης Μπίμπασης, Σύμβουλος στα θέματα της Πράσινης Οικονομίας του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, Δημοσιογράφος, Ακτιβιστής για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ, πρώην Μέλος Πολιτικής Γραμματείας Οικολόγων Πράσινων και π. Αντιπρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής δήλωσε χαρακτηριστικά: “Παρά το γεγονός ότι το νομοσχέδιο κινείται στη σωστή κατεύθυνση θα πρέπει να παρατηρήσουμε πως ο χρόνος που δόθηκε για διαβούλευση είναι ελάχιστος, ειδικά από την στιγμή που αφορά ανθρώπους με αναπηρίες. Επίσης, δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια από τους υπεύθυνους να διαδώσουν ότι έχει τεθεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προς διαβούλευση. Ενώ υπενθυμίζουμε και την πάγια θέση μας για την δημιουργία Υπουργείου ΑμεΑ. Ελπίζουμε να καταλάβουν οι αρμόδιοι το λάθος τους και να το διορθώσουν έγκαιρα.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *