Ανακοίνωση της ΝΕ Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: “Καταδικάζουμε την ανακοίνωση της Μητρόπολης Κέρκυρας, άμεση έναρξη συζήτησης για το διαχωρισμό Κράτους – εκκλησίας”

Καταδικάζουμε απερίφραστα την ανακοίνωση της Μητρόπολης Κέρκυρας και τον επιχειρούμενο “αποκλεισμό” του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρου Αυλωνίτη καθώς και του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Μπιάγκη από τις επίσημες εκδηλώσεις, λόγω της ψήφου τους στο νόμο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο. Τέτοιου είδους ανακοινώσεις διχάζουν την κοινωνία και επιχειρούν να θέσουν υπό επιτροπεία συνειδήσεις και απόψεις, περιθωριοποιώντας μεγάλο μέρος των πολιτών.
Η σκοταδιστικού τύπου προσέγγιση της Μητρόπολης Κέρκυρας στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελεί μέγιστο ατόπημα, οδηγεί στην μισαλλοδοξία και στον κοινωνικό αποκλεισμό όσων δεν συμφωνούν με τις απόψεις της Εκκλησίας.
Εξ αυτών των λόγων θεωρούμε απαραίτητο να επανέλθει στη δημόσια συζήτηση και να ληφθούν πρωτοβουλίες για τους όρους και προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν στο διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας, προκειμένου ο καθείς να ασχολείται αποκλειστικά με τα του οίκου του.

Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *