Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Γιάννη Τρεπεκλή με το Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας Γιώργο Μαχειμάρη και τους συνεργάτες του.

Το νέο Περιφερειάρχη Γιάννη Τρεπεκλή επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης στην έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του, το νέο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Παπαδάτος και τον επιστημονικό συνεργάτη σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων Αδαμάντιο Σκορδίλη.
Στο πλαίσιο της συνάντησης τέθηκαν θέματα και ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος που απασχολούν τους δύο βαθμούς αυτοδιοίκησης και εμπίπτουν στις αρμοδιότητες τους, ενώ καθορίστηκε ένα κοινό σχέδιο δράσης για την προώθηση επίλυσης αυτών των ζητημάτων και κυρίως την προώθηση έργων αναπτυξιακής δυναμικής. Την συζήτηση απασχόλησαν θέματα που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων, την παράκαμψη Σκριπερού, παρεμβάσεις για την επίλυση του υδρευτικού προβλήματος, έργα πολιτισμού και αθλητισμού και θέματα τουριστικού ενδιαφέροντος.
Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε κλίμα αλληλοεκτίμησης και αγαστής συνεργασίας, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιάννης Τρεπεκλής και ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης έκαναν τις εξής δηλώσεις.
Ο κύριος Τρεπεκλής αφού καλωσόρισε τον κύριο Μαχειμάρη και τους συνεργάτες του τόνισε μεταξύ των άλλων:
«Σήμερα είχα την χαρά να υποδεχθώ στην έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων τον φίλο μου τον Γιώργο Μαχειμάρη, Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας, μαζί με τους συνεργάτες του και δημοτικούς συμβούλους και Προέδρους Τοπικών Συμβουλίων και επιχειρηματίες.
Τους ευχαρίστησα για τις ευχές τους με την ευκαιρία ανάληψης των καθηκόντων και στη συνέχεια συζητήσαμε θέματα που σχετίζονται με τα προβλήματα στη Βόρεια Κέρκυρα, όπου θα εμπεδώσουμε κλίμα συνεργασίας και μαζί θα προχωρήσουμε στις αναγκαίες παρεμβάσεις για την βελτίωση της καθημερινότητα των πολιτών της ευρύτερης περιοχής και των επισκεπτών του νησιού. Εκτός από τα προβλήματα προσεγγίσαμε και αναγκαία έργα που σχετίζονται με την ανάπτυξη της περιοχής, όπως η παράκαμψη Σκριπερού.
Από την πλευρά μου δεσμεύτηκα ότι τα αιτήματα που διατυπώθηκαν στο πλαίσιο της συζήτησης που προηγήθηκε είναι λογικά και όχι αυθαίρετες διεκδικήσεις, αλλά διεκδικήσεις που πηγάζουν μέσα από την αγωνία των συμπολιτών μας για να απαντήσουμε με θετικό τρόπο στα προβλήματα αυτά.
Είμαστε σύμφωνοι σε ένα σχέδιο κοινής δράσης και θέλω να τονίσω με την ευκαιρία ότι για μένα πρώτιστη αξία είναι να λύσουμε προβλήματα βασικών υποδομών σε όλα τα Ιόνια νησιά και να αποδώσουμε ποιοτικά έργα στους συμπολίτες μας με στόχο την ανάπτυξη του τόπου.
Παράλληλα, αποδεικνύεται το κλίμα καλής συνεργασίας των δυο βαθμών αυτοδιοίκησης, γιατί σήμερα η Νότια Κέρκυρα αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα με τα διάσπαρτα απορρίμματα στους δρόμους και προς τιμή του τόσο ο κύριος Μαχειμάρης, όσο και ο κύριος Πουλημένος από χθες το πρωί είμαστε στη μάχη και εγώ όπου μου επιτρέπει ο θεσμός, να απαντήσουμε στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Νότιας Κέρκυρας, για την τάχιστη αποκομιδή και απομάκρυνση των απορριμμάτων από την περιοχή τους».
Αμέσως μετά τον λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης ο οποίος τόνισε μεταξύ των άλλων τα εξής:
«Ιδιαίτερα σημαντική και συγκινητική η σημερινή συνάντηση στο γραφείο του νέου Περιφερειάρχη Ιονίων Νησιών. Για μένα ιδιαίτερα συγκινητική, γιατί μετά από κάποια χρόνια, που στεριώσαμε ένα καλό προχώρημα για την επίλυση των προβλημάτων της Κέρκυρας, ως Δήμαρχος Κερκυραίων ο κύριος Τρεπεκλής και εγώ ως Νομάρχης και να σμίγουμε σε μια νέα στενή και είμαι σίγουρος παραγωγική συνεργασία, χαράζοντας μακροπρόθεσμες πολιτικές με όραμα και ρεαλισμό.
Δυστυχώς εκεί που αφήσαμε πολλά πράγματα όπως είναι οι παρακάμψεις, αλλά και τα έργα οδοποιίας από νότο μέχρι τον βορρά, τα βρίσκουμε και πάλι σήμερα μπροστά μας. Εκεί που αφήκαμε τον Κάβο – Μωραίτικα και την παράκαμψη Περιβολίου, περιμένοντας τις παρακάμψεις της πόλεως και του Σκριπερού που είναι ένα ζητούμενο για εμάς. Εκεί που αφήσαμε τον Πολιτισμό, ένα διεθνές φεστιβάλ Φιλαρμονικών το 2006 ο Δήμαρχος Κερκυραίων και ο Νομάρχης ήταν σημείο αναφοράς.
Σμίγουμε σήμερα εδώ εκπροσωπώντας τη Δημοτική αρχή και τους κατοίκους να ευχηθούμε στον Περιφερειάρχη και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε συγκεκριμένες περιφερειακές πολιτικές, όπως οδοποιία, ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων, ύδρευση, πολιτισμό, αθλητισμό, για να πάρουμε και εμείς το κομμάτι που μας αναλογεί.
Ο νέος Περιφερειάρχης θα σηματοδοτήσει μια νέα περίοδο, έτσι ώστε πραγματικά με βηματισμό γερό, με όραμα και ρεαλισμό, πάνω από τα κόμματα, αλλά μαζί με την πολιτεία και τους βουλευτές, με μετρήσιμα στοιχεία για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων όπως είναι η καθαριότητα, η οδοποιία, η ύδρευση, η πολιτική προστασία που χρειάζεται τώρα, ήδη πήρε πρωτοβουλίες ο κύριος Περιφερειάρχης, για να οδηγηθούμε σε έναν καλύτερο αύριο για τον τόπο μας και τα νησιά μας.».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *