Σεισμός στην Ιαπωνία: Tουλάχιστον έξι νεκροί και τεράστιες καταστροφές από τα 7,6 Ρίχτερ -Συγκλονιστικές περιγραφές

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,6 Ρίχτερ έπληξε τη δυτική Ιαπωνία το απόγευμα της Δευτέρας (1/1), προκαλώντας κύματα τσουνάμι και ζημιές σε δρόμους, στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, καθώς και σε υπηρεσίες μεταφορών και υποδομές.

Ιάπωνες αξιωματούχοι προειδοποίησαν τους κατοίκους στις πληγείσες περιοχές να απομακρυνθούν σε υψηλότερα σημεία, ενώ 1.000 στρατιωτικοί των Δυνάμεων Αυτοάμυνας στάλθηκαν για να βοηθήσουν στις προσπάθειες διάσωσης και αποκατάστασης, σύμφωνα με το CNN.

Τουλάχιστον έξι νεκροί από τον σεισμό
Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους στον ισχυρό σεισμό που έπληξε σήμερα την κεντρική Ιαπωνία, καθώς η αστυνομία και οι τοπικές αρχές αναφέρουν νέα περιστατικά θυμάτων που ανασύρονται από τα ερείπια κτιρίων που έχουν καταρρεύσει.

Μονάδες του ιαπωνικού στρατού συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης στις πληγείσες περιοχές.

Έλληνας κάτοικος της Ιαπωνίας περιγράφει τις στιγμές κατά τη διάρκεια του σεισμού
Τις δραματικές στιγμές της σεισμικής δόνησης περιέγραψε στο MEGA ο Ιωάννης Λαντούρης, Έλληνας κάτοικος Ιαπωνίας που ζει κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.

«Έτρεμε ολόκληρο το σπίτι. Μένουμε σε μονοκατοικία και δεν μπορούσαμε να βγούμε έξω, επειδή δεν μπορούσες να σταθείς στα πόδια σου. Το πάτωμα αρχίζει να πηγαίνει πάνω-κάτω. Το ψυγείο, το οποίο το έβλεπα από την κουζίνα, ήταν 120 κιλά ψυγείο, το οποίο χοροπήδαγε στο πάτωμα», ανέφερε ο Έλληνας κάτοικος.

Στην Ιαπωνία βρέθηκε για την αλλαγή του χρόνου και ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

«Μεγάλος σεισμός 7,6 Ρίχτερ μας κούνησε στην Ιαπωνία. Προειδοποίηση για τσουνάμι 5 μέτρα. Είμαστε καλά. Μοναδική εμπειρία η επίσημη προειδοποίηση για το σεισμό, που έφθασε σε όλα τα κινητά, σε δημόσιο χώρο, 1 λεπτό πριν την άφιξη των σεισμικών κυμάτων», τόνισε ο σεισμολόγος.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *