Επιπλέον Κοινοβουλευτικές Αρμοδιότητες στον Στέφανο Γκίκα

Ολοκληρώθηκε χθες η κοινοβουλευτική διαδικασία εκλογής Προεδρείων και τοποθέτησης Μελών στις Επιτροπές της Βουλής.
Ο Βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας, εξελέγη – εκτός από Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων – και Γραμματέας της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής.
Τοποθετήθηκε επίσης ως Μέλος, στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος και στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.
Ο ίδιος δήλωσε:
«Είναι σημαντικό το γεγονός ότι προτάθηκα και εξελέγην στα Προεδρεία δύο Επιτροπών της Βουλής και ευχαριστώ γι’ αυτό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Τόσο η Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, όσο και η Ειδική Διαρκής Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής είναι σημαντικές Επιτροπές για τον Τομέα της Εθνικής Άμυνας, έναν Τομέα που έχω υπηρετήσει με συνέπεια ως στρατιωτικός και ως πολιτικός επί δεκαετίες!
Πρόθεσή μου είναι, σε συνεργασία με τους συναδέλφους Βουλευτές των Επιτροπών, να βοηθήσουμε το έργο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των Γενικών Επιτελείων και να διευκολύνουμε τις διαδικασίες για την αύξηση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων μας Δυνάμεων.
Σημαντική είναι επίσης και η συμμετοχή μου για πρώτη φορά, στην Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, Επιτροπή που αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα λόγω της κλιματικής κρίσης και των επιπτώσεων που έχει αυτή στην χώρα μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *