Όταν ο Τζεφ Μπέζος πήγε πριν λίγες ημέρες για ποτό στο Ιόνιο

Στις αρχές Αυγούστου, ο μεγιστάνας Τζέφ Μπέζος αποφάσισε να επισκεφθεί το Ιόνιο με την υπερπολυτελή θαλαμηγό του Koru.

Στο ειδυλλιακό νησάκι Καστός που κείτεται ανάμεσα σε Λευκάδα και Ιθάκη, έπεσε ένας μικρός πανικός. Συνεργάτης του δισεκατομμυριούχου τηλεφώνησε στο «Τραβέρσο»  – ένα ατμοσφαιρικό πέτρινο  καφέ-μπαρ πάνω στο λιμάνι με μοναδικό παγωτό και ψαγμένα κοκτέιλ. Έκλεισε ένα τραπέζι για δέκα άτομα, χωρίς να αποκαλύψει για ποιον πρόκειται. Ζήτησε μόνο την άδεια να επιλέξει το τραπέζι που θα κάτσουν οι θαμώνες που θα κατέφθαναν σε λίγο με το mega yacht. «Ασφαλώς» απάντησε ο Σπύρος Αναστασόπουλος, ο πανέξυπνος ιδιοκτήτης του μπαρ και έκλεισε το δεξιά γωνιακό τραπεζάκι πάνω στο κύμα και άλλο ένα ακριβώς από πίσω. Μπορεί να μην του είπαν ποιος έρχεται, αλλά είναι αρκετά «παλιός» στο χώρο ώστε να αντιληφθεί ότι πρόκειται για επιφανή εκπρόσωπο του διεθνούς jet-set.

Ο Τζεφ Μπέζος με την παρέα του στο Τραβέρσο στην Καστό
Το «Τραβέρσο», βλέπετε, είναι στέκι πολλών δισεκατομμυριούχων σκαφάτων, εγχώριων και μη, επιχειρηματιών από όλα τα μέρη του κόσμου. Φέτος – όπως κάθε χρόνο – επισκέφθηκε τον Καστό ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Massimo D’ Alema. Θαμώνας είναι επίσης ο Ισπανός πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Isak Andic (The Mango Man), καθώς και ο Αμερικανός Tom Tisch (ασχολείται από πετρέλαια μέχρι καζίνο, βασικός χορηγός του Central Park).

Το ρούμι του Τζεφ Μπέζος, η κάβα του Traverso
Πράγματι, την Τετάρτη 9 Αυγούστου, το επιβλητικό τρικάταρτο ιστιοφόρο «Koru» μήκους 127 μέτρων (!) άραξε έξω από τον Καστό. Ένα tender έφερε στο γραφικό λιμανάκι τον ιδιοκτήτη της Amazon, την σύντροφό του Λόρεν Σάντσεθ, δύο ακόμη φίλους τους και την προσωπική τους ασφάλεια.

Έκατσαν στα τραπέζια που είχαν κλείσει: Στο ένα ο Τζέφ Μπέζος με την παρέα του, στο δίπλα 4 άνδρες της φρουράς του. Ο επικεφαλής της ασφάλειάς του δεν άφηνε κανέναν να πλησιάσει στο τραπέζι τους, όση ώρα έπιναν το ποτό τους – πλην του ιδιοκτήτη του μπαρ που έσπευσε να τους καλωσορίσει και να τους περιποιηθεί.

Ο Μπέζος, ντυμένος casual με ένα γκρι Τ-Shirt, μπεζ παντελόνι και καφέ σανδάλια και τα γυαλιά ηλίου του, ευγενής και προσηνής, παρήγγειλε το αγαπημένο του κουβανέζικο ρούμι, Havana Club 7 ετών. «Μπορώ να προτείνω και καλύτερο, έχω μια κάβα πολύ “ψαγμένη”, ειδικά στα ρούμια» του αντέτεινε ο Σπύρος. «Θα μείνω στο δικό μου» απάντησε ο πολυεκατομμυριούχος.

Η μαρμελάδα σύκο που ξετρέλανε τον δισεκατομμυριούχο
Όση ώρα ο Τζέφ Μπέζος απολάμβανε το ποτό του, με το βλέμμα του να αφήνεται στα νερά του Ιονίου και στον γραφικό Καστό, ο Σπύρος του έφερε και μια πιατέλα με ελληνικά τυριά, όλα αρίστης ποιότητας, αλλά και το… μυστικό του όπλο: Μαρμελάδα σύκο που φτιάχνει η σύζυγός του, αποκλειστικά για την οικογένειά τους. Βλέπετε, η σύζυγός του,  Γιάννα Παπαγεωργίου, είναι δραστήρια επιχειρηματίας, διατηρεί τον θρυλικό ξενώνα – εστιατόριο «Θουκυδίδης» στα Ζαγοροχώρια και συγκεκριμένα στο Καπέσοβο, όπου παράγουν οι ίδιοι τα προϊόντα τους.

Η συζήτηση του Τζεφ Μπέζος με τον ιδιοκτήτη του μπαρ στην Καστό
Ο Τζεφ Μπέζος δοκίμασε και… ξετρελάθηκε. Απευθύνθηκε στον Σπύρο για να του δώσει συγχαρητήρια για την γυναίκα του. Δεν έμεινε όμως εκεί μόνο: Θέλησε ακόμη να μάθει πόσο καιρό δραστηριοποιείται στις επιχειρήσεις, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και ό,τι τέλος πάντως ρωτά κάποιος που ενδιαφέρεται για έναν άνθρωπο που μόλις γνώρισε.

Μόλις σηκώθηκε να φύγει ευχαρίστησε ευγενικά για μία ακόμη φορά το προσωπικό του μπαρ, ενώ οι άνδρες της ασφάλειάς του «χαλάρωσαν» λίγο τον ασφυκτικό κλοιό. Ο Τζέφρι Μπέζος  έσπευσε να ανταποκριθεί στα αιτήματα για σέλφις με μικρά παιδιά και μεγάλους, καθώς στο μικρό νησάκι, όπως είναι ευνόητο, είχε κυκλοφορήσει ποιος τα έπινε στο Τραβέρσο.

Στη συνέχεια η συντροφιά μπήκε ξανά στο πολυτελές tender και διανυκτέρευσε στην θαλαμηγό, η οποία την επομένη έριξε άγκυρα στην Ιθάκη, συνεχίζοντας το tour στο Ιόνιο.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *