Καιρός: Έρχεται νέο κύμα υψηλών θερμοκρασιών -Πού και έως πότε θα έχει 40άρια

Την ανιούσα παίρνει ξανά ο υδράργυρος, με τον καύσωνα να επιστρέφει τις επόμενες ημέρες.

Η θερμοκρασία δεν θα πιάσει τα επίπεδα του «Κλέωνα», ωστόσο θα κυμαίνεται κοντά στους 40 βαθμούς σε αρκετές περιοχές της χώρας, κυρίως σ’ αυτές που βρίσκονται μακριά από την ευεργετική θαλασσινή αύρα.

Αιτία για τις αυξημένες για την εποχή θερμοκρασίες είναι οι θερμές αέριες μάζες που θα κινούνται πάνω από την επικράτεια για τις επόμενες ημέρες. Η θερμοκρασία θα είναι από 2 έως 5 βαθμούς μεγαλύτερη από την κανονική για την εποχή.

Όπως αναφέρει το meteo, η θερμοκρασία αναμένεται να αρχίσει να ανεβαίνει σταδιακά και να παραμείνει ως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας με τις συνθήκες να διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή.

Με τα τωρινά μετεωρολογικά δεδομένα, η θερμοκρασία από τη Δευτέρα (21/8) θα φτάσει ή και θα ξεπεράσει τοπικά τους 40 βαθμούς Κελσίου. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η ελάχιστη θα πέφτει κάτω από τους 27-29 βαθμούς, όχι όμως και στα αστικά κέντρα που θα παραμένει σε αυτά τα επίπεδα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη θα επικρατούν μελτέμια, που θα ρίχνουν τη θερμοκρασία.

Σε ό,τι αφορά στο πικ της θερμοκρασίας, εκτιμά ότι Τρίτη, Τετάρτη στη Δυτική Ελλάδα και κυρίως στις κλειστές περιοχές, όπως στο Αγρίνιο θα έχουμε θερμοκρασίες κοντά στους 40 βαθμούς.

Την ίδια στιγμή στην Αθήνα η θερμοκρασία θα φτάσει στα υψηλότερα επίπεδά της τους 36 με 37, ενώ στις ηπειρωτικές περιοχές μακριά από τη θάλασσα περίπου 38 με 39, αντίστοιχα. Οι παρούσες καιρικές συνθήκες θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *