Κέρκυρα 180˚:Η τραγωδία της Δημοτικής Αρχής στο Γυαλό

Σε αποτυχημένη προεκλογική συνέλευση – φιάσκο κατέληξε η επιλογή της Δημάρχου να “ανοίξει” την παράσταση της αρχαίας τραγωδίας Ηλέκτρα τονίζοντας ότι οι τυχεροί θεατές “εγκαινιάζουμε” το “καινούργιο” θέατρο που κατασκεύασε η Δημοτική Αρχή.
Οι παριστάμενοι που είχαν τις αισθήσεις τους μάταια πάσχιζαν να εντοπίσουν τα αναμενόμενα για την περίσταση: οπτική επαφή από όλες τις θέσεις, καλή ακουστική, κατάλληλη για την περίσταση ατμόσφαιρα.
Βρέθηκαν, για κακή τους τύχη, σε ένα θέατρο 600/1000 θέσεων με καρέκλες στοιβαγμένες, με μηδενική ανύψωση (με κριτήριο “όποιος είδε, είδε”), με κακή ακουστική (με κριτήριο “όποιος άκουσε, άκουσε”), χωρίς σήμανση διαδρόμων διαφυγής, με μια μικρή σκηνή (κατάλληλη μόνο για προεκλογική ομιλία, τι σύμπτωση!), δίπλα στις τουαλέτες και extra θόρυβο από την παρακείμενη οδό ταχείας κυκλοφορίας.
Στις διαμαρτυρίες δε του κοινού, η Δήμαρχος με θράσος απάντησε ότι όσοι δεν ικανοποιούνται μπορούν να αποχωρήσουν. Σαν να μην είχαν αυτοί οι άνθρωποι πληρώσει εισιτήριο, σαν να μην ζούσαν σε μια πόλη που έως πρόσφατα τους προσφέρονταν η επιλογή να παρακολουθήσουν παραστάσεις στο θέατρο Ρένα Βλαχοπούλου, σαν να τους έκανε χάρη ο Δήμος που τους έδωσε αυτή την κατ’ επίφαση εκδήλωση πολιτισμού.
Η προεκλογική εκστρατεία έχει αρχίσει επίσημα και η ανάγκη για απολογισμό έργου είναι εμφανής.
Το βράδυ της Δευτέρας το προεκλογικό έργο, δυστυχώς, ήταν τραγωδία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *