Μερόπη Υδραίου: Αλληλεγγύη και ενότητα είναι το δικό μας μήνυμα απέναντι σε κάθε δοκιμασία.

Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Την ώρα που η όρεια Κέρκυα είναι αντιμέτωπη με μια καταστροφική και απειλητική πυρκαγιά, ο Δήμος μας δείχνει όχι μόνο την αλληλεγγύη του αλλά και άμεσα αντανακλαστικά:
-Έγινε αποστολή υδροφόρων οχημάτων για να βοηθήσουν στην κατάσβεση.
-Κινητοποιήθηκε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.
-Κινητοποιήθηκαν όλοι οι υπάλληλοι των συναρμόδιων υπηρεσιών μας και εργάστηκαν στην εφαρμογή του σχεδιασμού υποδοχής και στήριξης των πολιτών και επισκεπτών.
-Υποδεχτήκαμε τουρίστες και πολίτες από τις περιοχές που εκκενώθηκαν, στο Δημοτικό Θέατρο και στο ΕΑΚ. Μοιράσαμε νερά και φαγητό.
-Όπου υπήρξε ανάγκη, παρείχαμε άμεση ιατρική βοήθεια και φροντίδα.
Γιατί η Κέρκυρα είναι φιλόξενη, έχει ανθρωπιά.Την ώρα της μεγάλης δοκιμασίας πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι. Ευχαριστώ από καρδιάς τους ιδιώτες επιχειρηματίες που καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας συνέδραμαν με λεωφορεία και βανάκια μεταφοράς και παρείχαν νερό και φαγητό στους επισκέπτες και συμπολίτες μας που φιλοξενήθηκαν στο Δημοτικό μας Θέατρο. Επίσης ευχαριστώ θερμά όλους τους εθελοντές και πολίτες που συνέδραμαν την προσπάθειά προκειμένου να εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτή την έκτακτη κατάσταση.
Η φτηνή αντιπολίτευση και η εμπάθεια δεν έχουν θέση την ώρα που οι άνθρωποι δίνουν μάχη με τις φλόγες, την ώρα που το νησί μας δοκιμάζεται.Αλληλεγγύη και ενότητα είναι το δικό μας μήνυμα.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *