Ο Στέφανος Γκίκας Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων

Συνήλθε σήμερα σε σώμα η Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, αποτελούμενη από 57 Βουλευτές όλων των κομμάτων, με θέμα την εκλογή Προεδρείου. Από την εκλογική διαδικασία εξελέγησαν:

Πρόεδρος: Ντόρα Μπακογιάννη, Βουλευτής Χανίων.

Αντιπρόεδρος: Στέφανος Γκίκας, Βουλευτής Κερκύρας.

Γραμματέας: Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Βουλευτής Έβρου.

Μετά την εκλογή του ως Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Στέφανος Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη που με πρότεινε ως Αντιπρόεδρο της πολύ σημαντικής αυτής Διαρκούς Επιτροπής της Βουλής.

Η χαρά μου είναι επίσης μεγάλη γιατί Πρόεδρος της Επιτροπής αναλαμβάνει η μεγάλη Κυρία της Εξωτερικής Πολιτικής, η πρ. Υπουργός Εξωτερικών, κα Ντόρα Μπακογιάννη.

Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για μένα να υπηρετήσω κοινοβουλευτικά, σε έναν ιδιαίτερα ευαίσθητο από εθνικής απόψεως τομέα, στον οποίο έχω αφιερώσει δεκαετίες ολόκληρες, εντός και εκτός πολιτικής.

Το επόμενο διάστημα η Επιτροπή μας θα έχει ουσιαστικό, παρεμβατικό λόγο στα θέματα και ζητήματα Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής, επ’ωφελεία των Εθνικών συμφερόντων.

Ευχαριστώ τέλος από καρδιάς τους συναδέλφους Βουλευτές για την θετική τους ψήφο.».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *