Ο Νίκος Δένδιας για την σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ

Σήμερα και αύριο συμμετέχω στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας, όπου κατά την άφιξή μου είχα σύντομη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της Συμμαχίας, Jens Stoltenberg, καθώς και με συμμετέχοντες Υπουργούς Άμυνας και Υπουργούς Εξωτερικών.

Σύντομη συνάντηση είχα επίσης με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdoğan ο οποίος μου εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο περιθώριο της Συνόδου, είχα διμερή συνάντηση με τον ομόλογό μου της Γερμανίας, Boris Pistorius. Συζητήσαμε για την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς αμυντικής μας συνεργασίας, την κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο και την υλοποίηση της Συμφωνίας μας για την υποστήριξη της άμυνας της Ουκρανίας.

Στη συνέχεια, συναντήθηκα με τον Υπουργό Άμυνας της Ιταλίας Guido Crosetto, με τον οποίο συζητήσαμε για το εξαιρετικό επίπεδο της διμερούς συνεργασίας μας και την κοινή θέλησή μας για την περαιτέρω ενίσχυσή της και σε θέματα αμυντικής βιομηχανίας. Ανταλλάξαμε απόψεις για την κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο και τη συνεργασία μας για προώθηση της σταθερότητας στην περιοχή.

Συναντήθηκα ακόμα με τον Υπουργό Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Ben Wallace. Συζητήσαμε για την περαιτέρω ενίσχυση διμερούς αμυντικής μας συνεργασίας, την υλοποίηση του Joint Vision Statement, την κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο και τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Είχα τέλος, εγκάρδια συνάντηση με τον Ουκρανό Υπουργό Εξωτερικών και αγαπητό φίλο Dmytro Kuleba

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *