Ρεκόρ πτήσεων προς Ελλάδα τον Ιούλιο από το Ηνωμένο Βασίλειο, +33% έναντι του 2019

Το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό σε αριθμό πτήσεων, έναντι του ίδιου μήνα το 2019, παρουσιάζει η Ελλάδα τον Ιούλιο από τα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας αεροπορικών δεδομένων Cirium, η Ελλάδα καταγράφει αύξηση κατά 33% στις πτήσεις αυτό το μήνα, σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2019 (έχουν προγραμματιστεί 4.960 πτήσεις προς τη χώρα μας), ενώ πρώτη είναι η Τουρκία με αύξηση 47% έχοντας 3.586 πτήσεις. Έπεται το Μαρόκο με αύξηση 15% και 424 πτήσεις.

Οι συνολικές αναχωρήσεις από τα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να φτάσουν το 89% του ίδιου μήνα πριν από την Covid, με 92.404 πτήσεις που αντιστοιχούν σε περισσότερες από 16,5 εκατομμύρια θέσεις.

Αύξηση πτήσεων καταγράφεται επίσης στην Κροατία, την Πορτογαλία και τις ΗΠΑ.

Η Ισπανία κυριαρχεί ως ο κορυφαίος προορισμός αυτόν τον μήνα με 14.091 πτήσεις, αν και το σύνολο μειώθηκε κατά 6% έναντι του Ιουλίου του 2019.

Η Ιταλία και η Γαλλία συνεχίζουν επίσης να έχουν υψηλούς αριθμούς πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο, όμως έναντι του 2019 παραμένει μια μείωση της τάξης του 13% και προς τις δύο χώρες.

Η Μάλτα υπέστη τη μεγαλύτερη πτώση, με τις αναχωρήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο να μειώνονται κατά 22% σε 424 αυτό τον μήνα, έναντι του 2019.

Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν στη δημοσιότητα την ημέρα, που έγινε γνωστή η απειλή των εργαζομένων στο Eurocontrol να πραγματοποιήσουν κύμα απεργιών αυτό το καλοκαίρι.

Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, αυτός ο μήνας προβλέπεται να σημειώσει τον υψηλότερο αριθμό αναχωρήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον Οκτώβριο του 2019, καθώς η ανάκαμψη μετά την πανδημία συνεχίζεται, υπογραμμίζει η Cirium.

Οι προγραμματισμένες αναχωρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 11% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2022 και κατά 149% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2021, καθώς οι ταξιδιώτες επιστρέφουν τόσο στα επαγγελματικά ταξίδια όσο και στα ταξίδια αναψυχής.

Το Δουβλίνο παραμένει ο πιο δημοφιλής διεθνής προορισμός με τακτικές πτήσεις, ακολουθούμενο από το Άμστερνταμ, την Πάλμα, τη Μάλαγα και το Φάρο.

ΠΗΓΗ:tornosnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *