Εισαγγελική παρέμβαση για το θάνατο του αλόγου στην Κέρκυρα -Ερευνα για το αν το χτυπούσαν με βίτσα

Την παρέμβαση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Αναστασίας Μασούρα προκάλεσε ο θάνατος αλόγου άμαξας που μετέφερε τουρίστες στην Κέρκυρα.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός σύμφωνα με πληροφορίες επικοινώνησε με την εισαγγελία του νησιού ζητώντας να διενεργηθεί ενδελεχής έρευνα για τις συνθήκες υπό της οποίες το άλογο κατέληξε χθες το μεσημέρι στη μέση του δρόμου.

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του αλόγου στην Κέρκυρα, πρόστιμο 30.000 ευρώ
Ήδη, για το θλιβερό περιστατικό το οποίο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων έχει σχηματισθεί δικογραφία και ο 76χρονος ιδιοκτήτης του αλόγου έχει συλληφθεί για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας των ζώων, ενώ του έχει επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο 30 χιλιάδων ευρώ.

Η μεταφορά τουριστών με τουριστικές άμαξες απαγορεύεται κατά τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες στο νησί, λόγω ζέστης, φαίνεται ωστόσο πως στη συγκεκριμένη περίπτωση η απαγόρευση δεν τηρήθηκε. Επιπλέον, διερευνώνται καταγγελίες που κάνουν λόγο ότι ο ιδιοκτήτης του αλόγου το χτυπούσε με βίτσα και δεν μεριμνούσε επαρκώς για την κατάσταση της υγείας του ζώου.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *